04-12-06

Honden, verenigt u!

Kijkt er iemand van jullie naar dat hondenprogramma op tv? Jullie weten wel, waar die twee hondenpsychologen probleembaasjes bijstaan met raad en daad. Wel, mijn vrouwtje kijkt daar soms naar, niet omdat ze hulp zoekt, maar gewoon uit luiheid, wanneer ze in volle lethargie op de zetel hangt. Het enige wat nog energie krijgt, is haar vinger op de afstandsbediening. Behoorlijk saai, hoor. Als het beweegt op tv, is ze tevreden en als er dan nog hondjes inkomen, zal ze al met iets meer interesse toekijken. Maar soit. Die hondenpsychologen dus. Wat die allemaal uitkramen! Ze zouden dat moeten verbieden, zeg! Ze verpesten het voor alle honden! Neem nu mijn vrouwtje: ze heeft gezien dat een hond niet in bed zou mogen slapen, en al zeker niet in de weg mag liggen van zijn baasjes. Wat doet ze nu? Me simpelweg uit bed verbannen! Zo! Ineens! Gedaan! Honden horen thuis in hun mandje, is haar redenering. Pas op, vijf keer heb ik deze nacht een poging gedaan om me een weg over dat lekkere, zachte, warme, knusse bed te banen, maar het mocht niet baten. Tegen al haar gewoontes in, stond het vrouwtje op om me er weer uit te jagen! En ik lig niet eens op het bed omdat ik vind dat ik de baas ben! Integendeel, ik wil gewoon dichtbij mijn baasjes zijn en en passant wat warmte meepikken. En ik lig niet in de weg omdat ik vind dat iedereen voor mij moet wijken, ik zoek gewoon het plekje waar ik het beste lig, en toevallig is dat nu net midden op het bed. Daar kan ik toch niets aan doen??? En sorry hoor als ik liever met mijn kop naar beneden en mijn kont richting hoofdeinde lig! Mij hoor je toch ook niet klagen dat mijn kop dan vlak naast hun kont ligt?En nu gaat het vrouwtje me ook nog eens lopen negeren als ik zo overduidelijk aandacht zoek! En dat allemaal omwille van een of andere betweter die het nodig vindt om zijn mening te verkondigen op televisie! Het is een schande! Ons honden zo benadelen!!!

16:06 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

leve het hondenleven namens mijn honden schrijf ik u dat een hond die goed in zijn roedel valt, waar de baas de baas is en de hond de hond, veel gelukkiger is dan een waar dit wisselt. De baas moet hier met steeds meer druk de macht terug nemen

Gepost door: michiel | 28-03-07

Op deze site vinden jullie een grappig filmje van een hond die zijn baasje te slim af is. hilarisch!!

Gepost door: Ellen | 08-05-07

Oh jee arme jij ! Pfff hier is het net zo hoor, ons vrouwtje begint zelfs helemaal boeken over hondenopvoeding te lezen. Snappen doe ik het niet, ik vind ons net perfect zo. Gelukkig weet ik nog altijd heel goed hoe ik haar moet omkopen :)

Gepost door: Laika en Chesko | 09-02-08

Ik slaap 's nachts in mijn benchke. Van daar hou ik het hele huis in de gaten!

Ik wil trouwens niet zien wat mijn bazen uitsteken 's nachts...

Gepost door: Boo | 10-04-08

hondenforum welkom op het gloednieuw hondenforum
registratie gratis deel je ervaringen met hondenvrienden op http://dog4dog.18.forumer.com/

Gepost door: danny | 01-11-08

Hondenservicepunt Blijkbaar is er al een hele tijd geen beweging meer op deze blog , maar we willen toch via deze weg alle hondenvrienden laten kennismaken met onze website en dienstverlening.

I Care For My Dog is de grootste hondencommunity in België. Meer dan 20.000 hondeneigenaars registreerden hun hond via een [b]uniek gratis registratiesysteem[b]. Daardoor worden verloren of gevonden honden veel sneller met hun baasjes herenigd.

De website www.icareformydog.be werd volledig gerestyled en biedt unieke extra diensten voor baasjes:
 Een uitlaat- en oppasdienst voor honden
 Interactieve modules die hondeneigenaars veel over de opvoeding en het gedrag van hun viervoeter bijleren. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe ze de aankoop en de opvoeding van hun hond het best aanpakken.
 Via de module Gedragstherapie kunnen de beste gedragstherapeuten online geconsulteerd worden.
 Een speciaal telefoonnummer voor raad en advies (0900 40137) en een gratis BODY SCORE TEST voor je hond

Daarnaast biedt de site een brede waaier van hondennieuws, een agenda en een forum. De website kan volledig gepersonaliseerd worden, zodat elke bezoeker precies die informatie krijgt die hij zoekt.

Registreer jouw hond en ontvang gratis elke maad een interessante hondennieuwsbrief boordevol praktische tips !

Gepost door: iCareformydog | 20-08-09

jammer jammer dat deze blog niet geupdate wordt.

Gepost door: Fila Brasileiro | 03-09-09

free photo collages Hey if someone wants a nice photo collage then you must also mail to asley12@live.nl

Hey als iemand een leuke fotocollage wil moet die persoon ff mailen naar asleyhendriks@hotmail.com en geef u honden foto's en ik maak er een hele leuke collage van

Gepost door: Asley.H | 07-02-10

roedelleider Een roedelleider kan zeer goed de baas zijn zonder dit soort kleine trucjes uit te halen, hoor. Mijn honden liggen lekker mee op de zetel (bed is te klein) en ik ben nog steeds de baas. Hond heeft hier gelijk, hij wil helemaal niet persé de macht aanvechten, hij wil gewoon dicht bij zijn roedel zijn...

Gepost door: veerle | 19-02-10

Waarschijnlijk geen updates hier, maar inderdaad heeft de hond gelijk. Het op bed slapen hoeft niet per definitie machtsvertoon te zijn. Het kan overigens wel natuurlijk.

Gepost door: Neko | 14-05-10

Leuk concept om te schrijven vanuit de gedachtengang van de hond :-)

Tjah en wat met die roedelregels.... Je mag er ook niet in overdrijven zeker.

http://www.hondenfan.be/blog

Gepost door: Andy | 06-08-10

Mooie blog. Erg leuke hondenblog. Komen er nog nieuwe berichten?

Gepost door: Hondenbuggy | 22-02-11

mooi blog interessante info

groetjes leonie en een pootje van Lana

Gepost door: kapaza | 17-03-11

De commentaren zijn gesloten.