14-06-07

Over kappers en borstels

Baasjes zijn gisteren naar de kapper geweest. Geen sinecure, vooral voor het vrouwtje. Jarenlang is ze op queeste geweest, op zoek naar de "ideale kapper". Dat is een kapper die 1. betaalbaar is en 2. mooie kapsels knipt. Vroeger kwam het vrouwtje altijd slecht gezind terug van de kapper. Ofwel was ze niet tevreden over haar nieuwe coiffure, ofwel ontsteld over de prijs, ofwel een combinatie van beiden. Niet tevreden zijn met je kapsel is één ding. Ronduit afgezet worden ook. Maar afgezet worden voor een kapsel waar je al meteen een hekel aan hebt, is echt een brug te ver voor het vrouwtje. Ze heeft trouwens een gloedhekel aan "kapperhaar". Je weet wel: een kapsel dat door alle producten muurvast als een helm bovenop je kop staat en waaraan je van mijlenver kunt zien dat je net van de kapper komt.
Sinds een jaar of wat heeft het vrouwtje de "ideale kapper" gevonden. Telkens is ze tevreden over haar haar, ze hoeft er geen boterhammetje minder voor te eten én hij werkt hier achter de hoek. De ideale combinatie dus. Ze is er zo blij mee, dat ze zelf verantwoordelijk is voor het halve klantenbestand van de beste man. Intussen gaan ook haar moeder, haar zus én het baasje daar naar de kapper.
Gelukkig heb ik van al die perikelen geen last. Ik hoef nooit naar de kapper. Ik heb korte haartjes die nooit geknipt of geborsteld hoeven te worden. Af en toe haalt het vrouwtje wel de kattenhandschoen even over mijn pelsje. Je weet wel, zo'n handschoen met rubberen nopjes die eigenlijk verkocht wordt om je kat te verzorgen. Werkt perfect voor mij. Als mijn haren uitvallen als je nog maar naar me kijkt (meestal dus), dan haalt het vrouwtje die handschoen boven en verlost ze me van die prikkende en jeukende losse haartjes. En daar houdt mijn haarverzorging op. Wat ook goed zo is, want ik heb geen geduld om een tijdlang braaf stil te staan tot mijn hele pels onder handen genomen is. Als het vrouwtje mij aan het borstelen is, dan probeer ik altijd naar de borstel te happen. Ik vind het een leuk spelletje. En ik ben helemaal weg van borstels. Alle soorten borstels: haarborstels, veegborstels, schoenborstels, tandenborstels, schuurborstels, noem maar op. Als het vrouwtje en ik over straat lopen en de buurvrouw is haar stoep aan het vegen, dan wil ik altijd helpen. Door met de borstel te spelen. Het vrouwtje moet me er dan aan herinneren dat die borstel niet van mij is. Ik heb hier thuis trouwens mijn hoogsteigen borstel. Als het vrouwtje aan het vegen gaat, krijg ik mijn mooie rode borstel om mee te spelen, terwijl het vrouwtje met haar eigen borstel aan de slag gaat. Dat is de enige manier waarop ze haar veegproject tot een goed einde kan brengen. Ja, borstels vind ik geweldig. En ballen. Ballen ook. Tennisballen, voetballen, basketballen, botsballen, baseballballen, rubberen ballen, stoffen ballen, lederen ballen,... Geen enkele bal is veilig voor mij. Maar dat is weer een ander verhaal...

11:33 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Als je vrouwke nog eens naar de kapper gaat moet ze maar korting vragen voor al die extra klanten,of af en toe eens gratis!

Gepost door: yitse | 14-06-07

Erkan, Donna gaat vaak naar de hondenkapster.Haar bazinnetje is de laatste drie jaar helemaal niet naar de kapper geweest :-)
Groetjes van Daisy en een knuffel van Donna

Gepost door: Daisy | 15-06-07

Heb jij geluk zeg, nooit naar de kapper ! Ik ga morgenvroeg, maar eigenlijk vind ik het toch niet zo erg, want dan kan ik ook weer effen met mijn vriendinnetje Laura, het dochtertje van mijn kapster, spelen. Het leuke is ook dat ik als ik terugkom heerlijk ruik, vrouwtje vindt dat heel leuk, maar ze zegt dat dat nooit lang duurt bij mij!

Gepost door: Woody | 15-06-07

he' s happy! Jaja, de man MOET maar content zijn met ons. Michel Klein heeft zijn halve klantenbestand ook aan ons te danken, in zijn hotelletje in Kautenbach, bij de weg... Zijn we goed of zijn we goed?:-)

Gepost door: Lena | 16-06-07

De commentaren zijn gesloten.