29-06-07

Een mysterieuze man...

Vanmorgen stootten het vrouwtje en ik weer op een bizar schouwspel in onze straat. Een gek individu mét piratenbandana op het hoofd was bezig met rommel stapsgewijs doorheen de straat te verplaatsen, daarbij pratend tegen zichzelf, tegen denkbeeldige voorbijgangers of tegen zijn rommel, daar zijn we nog steeds niet uit. Toen wij buiten kwamen, stond zijn rommel - kastdeuren, tafelpoten en meer van dat fraais - op een hoop tegen het huis op de hoek. Eén voor één nam hij zijn rommelonderdelen op, liep twee huizen verder, zette de dingen neer, zodat er twee hopen ontstonden, keerde terug naar hoop 1, verplaatste weer een gedeelte, tot wanneer alles op hoop 2 lag en begon dan weer opnieuw met hoop 2, die nu hoop 1 was geworden, weer een paar huizen verder te sleuren. En zo ging hij maar door, mompelend en ruziemakend tegen alles en niks.
Ik heb het niet zo begrepen op zulke bevreemdende toestanden, dus zette ik het op een blaffen, wat werd beantwoord door nog meer gemompel en gegrommel.
Een half uurtje later hoorden we hem ophef maken tegen een voorbijganger, die zich blijkbaar ook afvroeg wat er aan de hand was. Drie kwartier later gingen het vrouwtje en ik wandelen. De man was intussen al een meter of 50 gevorderd met zijn hoop en was al in de helft van de straat. In het voorbijgaan bromde hij iets in de trant van "als mijnen hond... ge zult wat zien... vrij rondlopen... ze zijn 'm al gaan halen, zie, ge zult wel zien..." Het vrouwtje wist niet goed of de piratenman nu tegen ons aan het praten was of niet, ze snapte er niets van en ze voelde er al zeker niets voor om met zijn loslopende hond geconfronteerd te worden, als het ten minste dàt was wat hij bedoelde. We liepen dus maar gewoon door. In het terugkomen was de man nog steeds bezig met zijn bizarre activiteit, maar gelukkig was er nergens een hond, al dan niet loslopend, te bespeuren.
Bij zulke taferelen vraag ik me altijd af wat er precies in die personen hun hoofd omgaat. Waarom in godsnaam verplaats je zulke rommel nu op zo'n gekke manier, meter per meter, hoop per hoop? Het leek wel de processie van Echternach. En wie weet van hoe ver was die man zo al gekomen? Misschien was hij al de hele nacht aan de gang geweest? En waar in hemelsnaam was hij naar op weg? Allemaal vragen waar maar geen logisch antwoord op te vinden was.
Tegen de middag was hij nergens meer te bespeuren. Zijn rommel wel. Die lag op één grote hoop tegen een gevel van een huis. Waarom? Dat is ook voor ons een groot mysterie...

15:50 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Rommel :-))) Volgende week is Werchter één groot vuilnisbelt. Autobanden, oude kampeerwagens... Je kan het zo gek niet bedenken. Die gekke man zal waarschijnlijk geen vervoer gevonden hebben om zijn rommel mee te nemen naar het festival :-)
Groetjes van Daisy en een knuffel van Donna

Gepost door: Daisy | 29-06-07

Ik stel me er van alles bij voor, waar de man vandaan kwam en waar hij heengaat en waarom. Je schrijft echt wel beeldend !
Groetjes !

Gepost door: Parelmoer | 30-06-07

Nieuwe manier om van zijn rommel af te geraken? Misschien een nieuwe manier om van zijn rommel af te geraken en er een ander voor te laten opdraaien? Het kan ook zijn dat de man opgepikt en meegenomen werd. Raar....

Gepost door: Monique | 30-06-07

De commentaren zijn gesloten.