23-07-07

Natuurrampen

Gisteren heeft zich in onze keuken een kleine natuurramp voltrokken. Nu ja, de ramp zelf is niet op één welbepaald moment vast te pinnen, ze is eerder een langgerekt proces geweest, maar gisteren kwamen de gevolgen ervan aan het licht.
Het vrouwtje wilde aardappelen uit de kast nemen om frietjes te maken. Wij bewaren onze aardappelen in grote papieren zakken. Toen het vrouwtje naar de zak wou grijpen, merkte ze dat eronder een vies plasje lag. Verdorie, dacht het vrouwtje, rotte aardappelen, snel redden wat er te redden valt. Ze neemt de zak vast en net op het moment dat ze hem uit de kast tilt, scheurt de natgeworden onderkant los. Klets, boem patat, alle aardappelen tegen te grond. "Klets" mag hier gerust vervangen worden door "Pets". De onderste aardappelen in de zak waren al zo rot dat ze in spijs tegen de grond kwakten. Uit het vrouwtje haar mond ontsnapt een hels gevloek dat tot op de hoek van de straat kon worden waargenomen. Verschrikt door het kabaal komt het baasje aanlopen, met op aanraden van het vrouwtje een grote plastic zak. En dan begint het opruimen. Goede aardappelen eruit sorteren, slechte aardappelen (of wat er nog van over schoot) in de plastic zak. Voor wie zich nog steeds de omvang van deze natuurramp niet precies kan voorstellen, zal ik het tafereel even beschrijven: een papje van aardappelpuree en slijm in alle kleuren van de regenboog over de hele keukenvloer.   
Jullie weten dat ik wel houd van een stevig geurtje. Maar dit was zelfs voor mij teveel van het goeie. De stank die uitging van die slijmerige brij was misselijkmakend. Combineer de geur van pas bemeste akker met die van rot groenafval en drie weken dood kadaver en je hebt iets wat deze geur enigszins benadert. Tijdens het opruimen zag ik mijn baasjes regelmatig kokhalzend opstaan met de tranen in de ogen. Zo erg was het.
Uiteindelijk slaagden ze erin om de viezigheid in de plastic zak te krijgen en het vrouwtje begon met het afspoelen van de nog intacte aardappelen. Ze nam een eerste exemplaar vast en psjsjsjt... nog een straal pureeslijm spoot onder luidkeels gevloek en kreten van afgrijzen, die ik hier niet zal herhalen, door de keuken.
Maar na een kwartiertje schrobben met onze goeie vriend meneer Proper en wat doorluchten met alle ramen open is onze keuken toch weer proper geraakt en konden er gelukkig nog een heel aantal aardappels worden gerecupereerd. De rest van de walmende moes ligt buiten in de tuin in drie plastic zakken te wachten op vrijdag, wanneer de vuilkar de eer krijgt om ons ervan te verlossen...

08:19 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Erkan en dat kan stinken he, ken er alles van.
Bij ons is iets verschrikkelijks gebeurd. Woeffke is er niet meer en t'vrouwtje weent 24 uur per dag

Gepost door: viv | 23-07-07

Bweik! Hoe komt dat dan, die natuurramp? Zal al eens nadenken over iets praktisch als het weer verjaardagstijd is... Een aardappelbak!:-)

Gepost door: Lena | 23-07-07

en dat terwijl je huizeke helemaal gekuist was .Misschien eens rapper inspectie houden in de petatten zak, of wat meer aardappelen eten of of of... Je hebt dan zeker puree gegeten i.p.v. frieten? nog eens smakelijk

Gepost door: yitse | 23-07-07

Bweik... Ik heb hier meermaals mijn neus opgehaald tijdens het lezen van jou smakelijke verhaaltje! En ook eens goed gelachen eigenlijk... Je zou het maar tegenkomen!

Gepost door: Kristel | 23-07-07

Ja Erkan, Op de mesthoop van de paarden groeien aardappelen:-) Ik heb de gewoonte om een netzakje aan een kapstok te hangen. Na een tijdje beginnen de uitlopers te groeien en gooi ik de verrimpelde inhoud op de mesthoop.
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=openmailart&art_id=536
Groetjes van Daisy en knuffels van Donna

Gepost door: Daisy | 23-07-07

Goede avond! Ben weer eens komen bijlezen en ik wens je voor morgen een droge, windstille en zonnige woensdag. Dat is misschien wat veel gevraagd hé. Groeten

Gepost door: Chris | 24-07-07

Erkan en Vrouwtje een dikke knuffel van Vivke

Gepost door: viv | 25-07-07

hoi ! Wij zijn tweelingbroers en dol op jouw avonturen. We zijn hier nog wat nieuw, maar we zullen wel wat van ons laten horen.
Aangenaam kennismaken alvast en een ferme poot van ons.

Gepost door: Bo en Bwo | 25-07-07

BBBBBRrrrr, ik ruik het tot hier...
Groetjes !

Gepost door: Parelmoer | 31-07-07

De commentaren zijn gesloten.