03-08-07

Dilemma's...

Morgen moeten de baasjes naar een trouw- annex verjaardagsfeest. Zo een gelegenheid stelt het vrouwtje altijd voor dilemma's. Niet dat ze niet graag naar een trouwfeest gaat, integendeel. Maar dan rijst ook altijd de vraag: wat moet ik aandoen???
Het vrouwtje haar garderobe bestaat grotendeels uit kleding die gekocht is voor het draagcomfort. Vroeger, toen ze nog ging werken, kon ze zich wel al eens opkleden, maar sinds ze thuis werkt, draagt ze meestal kleding die gemakkelijk zit. Ze ziet er niet echt het nut van in om met naaldhakjes en een mantelpakje in haar eigen woonkamer te zitten. Feesten zijn dan ook altijd iets om naar uit te kijken, omdat ze de perfecte gelegenheid zijn om eens iets mooiers aan te doen. Bij gewone, traditionele trouwfeesten is er geen probleem. Je weet waar je je aan kunt verwachten en dus wat je moet aantrekken om niet uit de toon te vallen. In dit geval gaat het echter om een iets origineler feest. Een stadswandeling, een boottocht en een cocktailparty. What to wear, o what to wear?
Even een schematische uitleg bij haar kleerkast.

 

I_________________________________I_______________________________I

"Erkankleding"                         "Gulden middenweg"                     "chique tenues"

 

Aan de linkerkant van de schaal zit de Erkankleding. Dat is kleding die ze voorbehoudt om met mij te spelen en wandelen. Slobberbroeken, slobbertruien, laarzen en wandelschoenen. Dingen waar niet echt iets aan kan miskomen. Dingen waar ze tegelijk ook de muren mee schildert, de kamer behangt en de tuin mee opruimt. Onooglijke dingen dus. Daar tussenin ligt de gulden middenweg. Jeansbroeken, T-shirts en topjes, hemdjes en sneakers. Dingen die ze draagt om bijvoorbeeld te werken en niet in affronten te vallen als de postbode aanbelt, modellen om naar de supermarkt te gaan of voor bezoekjes aan vrienden en familie. Helemaal aan de rechterkant van de kledingschaal situeren zich de chique tenues. Een mantelpakje, mooie rokjes, schoenen en laarzen met hakjes, enzovoorts. Door de levensstijl van het vrouwtje is het zo dat de linkerkant en het midden van de schaal veel beter voorzien zijn dan de rechterkant. Voor de gelegenheid van morgen heeft het vrouwtje dus speciaal een nieuw kleedje gekocht. Ze had het al eens in de winkel zien hangen, maar toen dacht ze: "Ach, wanneer ga ik dat dragen?", dus had ze haar portemonnee dicht gehouden. Maar toen ze vernam dat ze naar een cocktailfeestjes moest, had ze meteen een goede reden om het wél te kopen, in solden dan nog wel.
Het kledingprobleem was dus snel opgelost. Dan de schoenen. Nu moeten jullie weten dat het vrouwtje vreselijke voeten heeft. Het baasje lacht er altijd mee, dat hobbits zijn gebaseerd op het vrouwtje haar voeten. Ja, het vrouwtje is gefrustreerd over haar lelijke voeten. Ze draagt bijvoorbeeld nooooit open sandalen, want ze vindt dat ze lelijke tenen heeft. Bovendien heeft ze voeten waarvoor geen enkele schoen gemakkelijk genoeg is. Zelfs in comfortabele sportschoenen krijgt ze bleinen. Ze heeft dus wel een aantal chique fijne schoentjes, maar verder dan 200 meter kan ze daar niet mee gaan. Het zijn volgens haar schoenen waar je mee staat maar niet mee gaat. Compeed heeft aan het vrouwtje een goede klant. Ze weet dus niet goed welke schoenen ze morgen moet aandoen. Ze heeft een paar dat perfect onder haar kleedje zou gaan. Die gaat ze dus aandoen voor het cocktailfeest, hopend dat ze daar niet al te veel moet rondlopen. Maar dan rest nog de boottocht. Ze wil wel chic zijn, maar ze zou ook graag zondag nog kunnen bewegen. Haar cocktailfeestschoentjes zijn dus uitgesloten. Ze heeft nog een ander mooi paar dat net een tikkeltje gemakkelijker zit (relatief begrip), maar daar past haar kleedje niet bij, dus moet ze weer een andere outfit kiezen om bij haar schoenen te passen. Ja, lieve lezertjes, problemen problemen. Het leven van een vrouwtje loopt niet altijd over rozen. Wie schoon wil zijn, moet lijden...

09:16 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Mijn vrouw lost die dingen altijd handig op.
Ze lijd ;-).

Het moet mooi en sexy zijn, en draag makkelijk hakken van 12cm en meer. Ook al heeft ze pijn.
Ze neemt ook altijd een ander paar mee dat past bij het outfit. (heeft meestal wel wat kleren en schoenen nog in de wagen liggen) Wat ik haar ook als tip heb horen zeggen: als je pijn aan je voeten heb van de schoenen nooooit uitdoen om ze dan terug aan te doen een tijdje erna. Dat is om nog meer problemen vragen.

Je kan ook die schoenen(hakken) voldoende inlopen. Van die gel padjes erin plakken.

Voor de rest zou ikzelf niet meer kunnen zeggen, buiten dat ze altijd tip top in orde moet zijn voor ze vertrekt.

Maar ja, zo doet zei het.

Gepost door: Andy | 03-08-07

Erkan mijn vrouwtje heeft altjd sportschoentjes bij. Als haar tenen beginnen krom te staan en ze mist haar steunzooltjes, waar ze heel blij me is ?????
Dan doet ze haar hoge hakjes uit ....het is echt geen gezicht maar ze kan terug lachen, wat zij dan belangrijker vindt. Haar klerenkast hangt echt vol en wat draagt mijn vrouwtje iedere dag ...een jeans...ik vraag mij af waarom ze andere kleren koopt. Vroeger had mijn vrouwtje net als jou vrouwtje mooie kleding nodig nu gaat zij ook niet in de tuin met een mantelpakje...zou met krom lachen...Staartje.

Gepost door: viv | 03-08-07

probleem! Oooh, ik zie het probleem... Heb hetzelfde met schoenen trouwens; een ganse kast vol met mooie sandaaltjes met hakken, maar kan ze bijna nooit dragen aangezien ik blaren krijg na 100m en we steeds alles te voet doen...

Misschien mooie paar schoenen dragen en een gemakkelijk paar meedoen? Zelf doe ik dan soms van die Teva-sandalen aan, je kan er 20km mee stappen zonder 1 blaar, en ok, elegant zijn ze niet, maar ze passen nog net onder een kleedje... Afzien is immers nergens goed voor...

Veel plezier!

Gepost door: Josie | 03-08-07

Leve TEVA! :-) maar die kun je niet echt aandoen op coctailfeessies. Maar zelf kan ik er zelfs redelijk lange tochtjes mee wandelen! Hopelijk is het morgen fijn. Wie is de gelukkige die een feestje organiseert trouwens?

Gepost door: Lena | 03-08-07

het leven van die vrouwtjes is toch wel lastig hoor . Doe gewoon je gemakkelijkste schoenen mee voor de avontuurlijke dingen desnoods ook andere kledij om de dag comfortabel door te komen. Veel plezier hé. Weet Erkan trouwens al wat hem te wachten staat de sukkel?

Gepost door: yitse | 03-08-07

:-) In een betere sportwinkel vind je meestal kleding die je ook op feestjes kan dragen. Ik denk aan Jack Wolfskin, de chique lijn van het merk Addidas en andere merken uit de sportwered. Voor die kleding betaal je wel veel, maar achteraf dan die kledij thuis gebruiken.
Groetjes van Daisy

Gepost door: Daisy | 04-08-07

Wees gerust, na ons uitstapje hadden we de juiste hond mee hoor! Ik zou mijn Tidou herkennen uit 100 berners! Ze lijken dan wel op elkaar maar toch... Eigen hond eerst zeker?
En... Een kater van het feestje gisteren?

Gepost door: Kristel | 04-08-07

Erkan volgens mij heeft ze het juiste jurkje uitgekozen voor deze dag, ze zal genieten. Als ze terug thuis komt geeft haar een lik van Vivike

Gepost door: viv | 05-08-07

De commentaren zijn gesloten.