09-08-07

Twee dikke vrienden

Het vrouwtje en ik zijn vandaag twee dikke vrienden. Niet dat we elkaar anders niet kunnen luchten, meestal komen we zelfs erg goed overeen. We moeten wel, we zijn overdag de hele tijd op elkaar aangewezen. Maar het moet gezegd worden: bij momenten heeft het vrouwtje het wat moelijker om dikke vrienden met mij te zijn. Als ik stout ben, bijvoorbeeld, als ik niet wil luisteren, of als ik mijn eigen zinnetje wil doen. Maar vandaag dus niet. Vandaag ben ik braaf. Voorbeeldig zelfs. Vrouwtje weet niet hoe het komt, maar ze besloot om er zich geen zorgen over te maken en er volop van te genieten, zolang het duurt. Niet dat ik anders zo'n rotkarakter heb, absoluut niet, ik ben - al zeg ik het zelf - een erg aimabele hond. Maar ik geef ook toe: op sommige dagen maak ik er een spelletje van om te zien hoever ik het kan drijven voor het vrouwtje in de gordijnen hangt. Deze middag echter liep ik braaf naast het vrouwtje mee, zonder voor- en achteruit, links en rechts te trekken, ik kwam braaf wanneer ze riep, ging zitten wanneer dat moest en holde niet als een halve gek achter ieder opfladderend papiertje aan. Meer nog: ik trok zelfs niet naar de hond aan de overkant van de straat, iets waar ik de laatste tijd een beetje een sport van heb gemaakt! De vrouw aan het andere einde van de lijn van die hond moest sleuren en trekken, vloeken en tieren om haar beste vriend mee te slepen, wat nogal een lachwekkend zicht was, omdat ze gelijktijdig stond te wankelen op haar zwarte laarsjes met hoge hakken en in haar ultrakorte rokje en dat in de stromende regen. Ik zat braaf naast mijn vrouwtje te wachten tot dit komische duo verderstrompelde en wij onze weg konden hervatten. Het vrouwtje prees me uitbundig en was dolgelukkig dat zij het niet eens was die in affronten viel met een uitzinnige hond die geen oren bleek te hebben. Nu was zij diegene met de welopgevoede hond die precies deed wat van hem verwacht werd. En als het vrouwtje blij is, dan ben ik ook blij. Vrolijk plensten we dus verder door de gietende regen.
Over regen gesproken. Wij laten ons door een beetje nat niet tegenhouden. Integendeel. Wanneer het pijpenstelen regent wanneer ons wandeluurtje is aangebroken, trekt het vrouwtje opgewekt haar regenjas en laarzen aan en gaan we fluitend op weg. Als het regent, kan het vrouwtje mij namelijk zorgenloos laten rondlopen, geen kat te zien. Als het regent, ben ik blijkbaar de enige hond die zijn plasje mag gaan doen. Als de zon schijnt, mogen plots alle honden buiten, als het regent, zijn ze in geen velden of wegen te bespeuren. Wat die honden op dagen als vandaag dan moeten doen met hun plasjes en hoopjes, is ons ook een raadsel. Maar daar trekken wij ons niets van aan, wij genieten van de rust. Van een beetje nat gaat een mens - en hond - niet dood. Handdoeken en droge kleding zijn een even simpele als ingenieuze uitvinding.

12:33 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Als het aan Tidou lag, kwam hij van een hele dag niet buiten met regenweer zoals vandaag. Doe ik de deur voor hem open om hem in de tuin te laten en zijn "ding" te laten doen, blijft hij in het deurgat staan en steekt hij hoogstens eens zijn neus buiten. Zelfs de brievenbus mee open gaan maken zat er niet in... Anders loopt hij mee, nu blijft hij wel lekker droog binnen. Dus ik MOET wel met hem gaan wandelen, regen of niet, anders riskeer ik nog plasjes en hoopjes in huis en dat wil ik nu toch ook niet hoor...

Gepost door: Kristel | 09-08-07

Erkan leuk he zo alles alleen voor jullie tweedjes, doen en laten wat je wilt. Ik ging vroeger altijd zwemmen met de labrador als het regende...:-))))
Vond die prachtig, ik iets minder....

Gepost door: viv | 09-08-07

Ik hou van regen alleen houdt vrouwtje daar niet van, en zeker niet als ik vol enthousiasme in de zetel spring. Ik ben natuurlijk nog een pupje, maar ik snap er niks van.

Gepost door: Miss Poppy | 10-08-07

Erkan, Als het regent heb ik geen zin in een wandeling en Donna evenmin.
Groetjes van Daisy

Gepost door: Daisy | 10-08-07

Erkan kom je nog een dikke knuffel geven....waar ben jij eigenlijk toch niet verdwaald ???

Gepost door: viv | 13-08-07

Leuke blog!
Kom hier zeker nog terug

Gepost door: Mieke | 14-08-07

De commentaren zijn gesloten.