20-08-07

Sinterklaas!

Sinterklaas is dit weekend bij ons langsgeweest. Nu ja, ik ben niet zeker of het wel écht Sinterklaas was. Het kan ook de kerstman of de paashaas zijn geweest. Maar er waren cadeautjes mee gemoeid en wat mij betreft maakt het dan niet zoveel uit wie ze precies heeft afgeleverd. Cadeautjes zijn cadeautjes.
Iedereen hier in huis kreeg zijn deel. De fretjes kregen nieuwe korreltjes en vitaminepasta, wat goed uitkwam, want hun vorige tubes waren leeg. Dat had Sinterklaas dus goed gezien. Ik kreeg een hele zak eten én twee nieuwe botsballen in vrolijke kleurtjes: rood en oranje. Alweer slim bekeken van Sinterklaas, want mijn vorige bal had ik net de dag ervoor volledig tot moes geknabbeld. Baasje en ik hebben de ballen al meteen uitgetest in de tuin en ja hoor: ze werken naar behoren! Op de duur was ik zo moe dat ik bijna niet meer rechtkon. Ik ben niet trots op wat ik nu ga vertellen, maar het is maar ter illustratie van mijn ballenmanie: ik had zo zot met mijn nieuwe balletjes gespeeld, dat ik de fut niet meer had om recht te staan. Toevallig moest ik echter ook heel nodig mijn 'patatjes afgieten'. Met enige schaamte beken ik dat ik, gelegen op mijn rug, mezelf heb ondergepl*st. Baasje moest lachen en riep het vrouwtje erbij, die meteen een goede reden had om mij nog eens in de douche te steken. Nu moet je weten dat ik graag in de douche ga. Op voorwaarde dat er een badmatje in ligt. Zonder matje is de douche te glad en schuif ik weg. Ik neem dan wel graag een douche, maar ik heb er geen ontwrichte heupen voor over natuurlijk. Maar het vrouwtje had het matje al klaargelegd, dus toen ze riep: 'Erkan, douche!', stapte ik braafjes in de douchecabine waarna ik mij gewillig liet inzepen en afspoelen met heerlijk warm water. Ik verkwikte er meteen van.
En tenslotte wil ik jullie nog meegeven wat Fonzie heeft gekregen van Sinterklaas. Blijkbaar had de goedheilige man goed nagedacht over zijn geschenkje voor onze zwarte vriend, want tegenwoordig ligt the Fonz vaker voor het raam te suffen dan dat hij rondloopt en ik had de baasjes al eens horen zeggen dat Fonzie wat meer moest bewegen om geen tonnetje te krijgen. En wat had Sinterklaas nu bij? Een opwindbare muis die helemaal van zichzelf door de woonkamer sjeest. Met roze oortjes en een roos neusje. Meestal moet Fonzie niets weten van gekochte cadeautjes en speelt hij liever met gepikte balpennen, draadjes, vliegen en propjes zilverpapier, maar voor de muis van Sinterklaas maakte hij een uitzondering. Die heeft nu, twee dagen later, mijn plaats als beste vriend blijkbaar al ingenomen. De baasjes doopten de muis Sherry, naar de muis in Tom en Sherry. En overal waar je Fonzie ziet, is Sherry ook, en omgekeerd. Regelmatig zien we Fonz voorbijwandelen met Sherry in zijn bek, om hem te transporteren naar nieuwe speelplaatsen.
Dus lieve Sinterklaas, kerstman of paashaas: hartelijk bedankt voor de onverwachte cadeautjes, we zijn er allemaal erg blij mee. Kom gerust nog eens langs!

14:23 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Erkan wat ben jij en Fonzie in de watten gelegd. Wie er langs kwam heeft geen belang, stuur die maar door naar hier. Ach, hoe schattig dat jij graag en douche neemt, vraag het vrouwtje eens een foto te nemen, wil ik zien, jij ingesopt :-))))Dikke knuf

Gepost door: viv | 20-08-07

Ja Erkan, Vandaag ligt Donna de hele dag te slapen met haar pootjes in de lucht. Zelfs het huis bewaken doet ze niet meer. Gisteren moest ze na de training op de hondenschool meer als tien km. wandelen. Twaalf uur met het bazinnetje op stap gaan is zelfs voor Donna te vermoeiend :-)
Groetjes van Daisy en een pootje van Donna

Gepost door: Daisy | 20-08-07

Zal ik je een geheimpje vertellen, volgens mij woont die sint, die haas of wat het ook mag zijn, hier boven bij ons op de logeerkamer. Daar staat namelijk een heel grote plastieke mand met allemaal speelgoed en leuke dingen in. Soms, heel soms, mag ik van vrouwtje mee naar boven en dan laat ze me er ééntje uit kiezen. Howhowhow ! Ik weet zeker dat er voor jullie allemaal ook iets leuk in zit ! Heb ik weer effen geluk ! Ik zit gewoon aan de bron !!!!

Gepost door: Miss Poppy | 20-08-07

De commentaren zijn gesloten.