21-08-07

Christophorus

Vanmorgen dacht het vrouwtje dat ze in de polder in de beek een krokodil zag liggen loeren net onder het wateroppervlak. Haha, ja ik hoor jullie al lachen, maar als boaconstrictors onder de wc-bril opduiken en brulkikkers in de vijvers, dan kan een krokodil net zo goed in een beek belanden. Het zou niet de eerste keer zijn dat een of andere idioot een klein krokodilletje op de kop tikt in het illegale circuit om het vervolgens te dumpen omdat het beest toch wel erg groot wordt.
Gelukkig heeft het vrouwtje vaak genoeg naar National Geographic en wijlen Steve Irwin in betere dagen gekeken om te weten dat krokodillen en alligators en consoorten hun bek met een enorme kracht kunnen dichtklappen maar die niet met evenveel kracht weer openkrijgen. Ze zou zich bij een aanval van die krokodil in de beek dus op het beest storten - na zijn dichtklappende kaken natuurlijk te hebben ontweken, proberen het koordje uit de tailleband van haar trainingbroek te sjorren en daarmee de bek van de kroko dichtsnoeren. Haar jas zou ze dan over zijn ogen gooien, want zo hield Steve Irvin zijn kroko's ook rustig. Vervolgens zou ze, gelegen op de krokodil, proberen haar gsm te pakken te krijgen uit haar binnenzak en de politie, brandweer en dierenbescherming bellen en dan zou het gewoon wachten geblazen zijn tot de bevoegde instanties ons zouden komen ontzetten uit onze benaderde situatie. Het vrouwtje kennende zou ze in afwachting daarvan waarschijnlijk proberen te socializen met het beest en het wellicht zelfs een naam geven à la Christophorus of Christa (als het een vrouwtje was). Nu heeft het vrouwtje ooit wel eens op Outback Jack gezien hoe je het geslacht van een krokodil bepaalt, maar de diertjes op dat programma waren nog baby'tjes van nauwelijks 20 cm lang en dit monster in de beek was een volwassen exemplaar van enkele meters lang. Bovendien had ze geen handen meer vrij. Dus misschien zou Chris beter zijn, dat gaat voor mannetjes en voor vrouwtjes. Uiteindelijk zouden de hulpdiensten arriveren, zodat wij weer naar huis konden gaan en met een fikse dosis adrenaline aan onze nieuwe dag beginnen.
Maar het was dus geen krokodil. Het was een simpele boomstronk. Maar het had gekund. Nee?

08:56 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Erkan Ik kan me al de uitdrukking op het vrouwtje haar gezicht voor me zien. Was dat lachen.
Knuf viv

Gepost door: viv | 21-08-07

Ik heb ook een krokodil, maar een piepkrokodil wel te verstaan, dus mijn vrouwtje hoeft zulke heldhaftige toeren niet uit te halen om mij te beschermen. En hij heeft ook een naam gekregen, Bill ... Bill, the krokodil...

Gepost door: Miss Poppy | 21-08-07

Al een geluk dat het geen krokodil was eh! Stel je voor... Denk dat ik niet zo heldachtig zou zijn als jou vrouwtje, maar rennen voor mijn leven!
:-)

Gepost door: Kristel | 21-08-07

Met een hond als Erkan aan je zij hoef je niet bang te zijn voor een kleine krokodil :-)
Groetjes van Daisy en een knuffel van Donna

Gepost door: Daisy | 22-08-07

piepeloe Héhé,ik kwam hier eventjes langs, en heb genoten van het lezen van je grappige verhaaltjes.. Als je het goed vindt, zet ik je blogje bij mijn links..

groetjes

Gepost door: Julie | 22-08-07

Wat een prachtig verhaal weer, ik heb gelachen !

:-)

Gepost door: Parelmoer | 22-08-07

terug van weggeweest Dag Erkan,

Zoals beloofd heeft m'n baasje een paar foto's van onze vakantie in Oostenrijk op m'n blog geplaatst. Ga vlug kijken en maak vrouwtje jaloers!

Dikke poot,
Fientje

Gepost door: Fientje | 22-08-07

Je vermoeden klopt als een bus, ik studeer inderdaad voor vertaler - tolk, engels-russisch en rara ik studeer het aan Lessius =)
Best wel een moeilijke school, maar toffe docenten en leuke sfeer!

groetjes

Gepost door: Julie | 22-08-07

De commentaren zijn gesloten.