24-08-07

Ochtendstond...

Ochtendstond heeft goud in de mond. Zeggen ze. Bij mij niet. Bij mij had deze ochtend balletjes in de mond. In mijn mond. Ja, lieve lezertjes: mijn dag is vandaag op de best denkbare manier begonnen. Mijn vrouwtje nam me mee naar een grasveld om met mijn nieuwe botsballen te gaan spelen. De hemel voor een hond als ik die nog maar een bal moet zien om helemaal uitzinnig te worden. Dan ga ik keffen als een chihuahua en piepen als de remmen van een verroeste trein.
De reden voor dit onverwachte speeluurtje was de regen van de voorbije dagen. Het vrouwtje had al een paar dagen haar laarzen moeten aantrekken voor onze wandeling, omdat de polder herschapen was tot één grote modderpoel waar zelfs een varken versteld van zou staan. En zoals in een vroeger stukje al eens vermeld krijgt het vrouwtje blaren van haar laarzen. Ze zag het dus niet zitten om alweer kreupel naar huis te moeten strompelen en om die reden trok ze gewoon haar gemakkelijke schoenen aan en gingen we met de bal spelen. Zal mij eerlijk gezegd worst wezen, het doel heiligt voor mij de middelen.
Het vrouwtje wilde nog foto's van mij nemen, zodat ook jullie eens zouden kunnen zien hoe geweldig mijn nieuwe botsballen zijn en wat een pret ik ermee beleef, maar een bal dient nu eenmaal niet om braaf en stil mee te poseren. Een bal dient om achter te stormen en rond te stormen en weg te stormen. En dus slaagde ze er niet in om een toonbare foto van mij te nemen. Ook al omdat ze niet tegelijk én ballen kan gooien én ballen aannemen én foto's nemen. Maar ik veronderstel dat jullie je er wel een voorstelling bij kunnen maken, nietwaar? Voor de eerder fantazieloze zielen onder mijn lezers: stel jullie een gespannen veer voor die plots wordt losgelaten. Of een pijl die plots wegschiet uit een gespannen boog. Of een raket die wordt gelanceerd. Nu duidelijk?
Over regen en modder gesproken. Ik heb jullie gisteren nog maar net proberen op te beuren met de voor- en nadelen van regenweer en voilà: de zon schijnt alweer. Kunnen jullie meteen beamen dat mijn stelling klopt. Wie dacht er vanmorgen niet: "hééérlijk, wat een zalig weer vandaag?" Omdat het de voorbije dagen zo slecht was. Geef toe: als het gisteren en eergisteren en alle dagen daarvoor niet geregend had, zouden jullie dan ook zo opgewekt geweest zijn bij het blije weerzien met de zon? Nee toch?
En zo zijn we alweer aangekomen op vrijdag. Het weekend staat voor de deur. Nog één dagje, één petieterig, miezerig dagje werken en we kunnen weer massaal gaan genieten van twee vrije dagjes. Hoera! Dus aan al mijn lieve, trouwe en aandachtige lezers (en aan toevallige passanten natuurlijk ook): alvast een prettig weekend!

08:46 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Erkan ik had er willen bij zijn.Ballen gooeien en foto's nemen :-)))misschien een beetje bewogen :-)))) Vivke is ook zo blij met de zon, eigenlijk had je wel een beetje gelijk..geniet jullie ook van de komende mooie dagen en met veel ballen geweld en misschien een fotootje ;-))), knuf

Gepost door: viv | 24-08-07

Hallokes Dag Erkan ...ik wens U nog een aangename dag en het zonnetje schijnt vandaag, dus het vrouwtje kan nog een gezellige wandeling met U gaan maken ..liefs..

Gepost door: Athea | 24-08-07

Ik kijk wel uit naar die foto's hé, dus even stilzitten graag Erkan ! wij hadden de bal van Milo wat hoger gelegd waar hij er niet bij kon en daar zat hij dus zo verlangend naar te kijken terwijl ik de foto's nam ;-)
Groetjes !

Gepost door: Parelmoer | 24-08-07

een heel fijne zonnige zondag toegewenst,eerst eens de blogronde doen en bijlezen,voor ik iets anders doe,lieve groetjes en tot lees !!!

Gepost door: muziekoase | 26-08-07

De commentaren zijn gesloten.