30-08-07

't Is me wat...

Wie van jullie heeft er nog nooit in een hondendrol getrapt? Het vrouwtje alvast wel. Lang geleden, toen het concept "poepzakje" nog niet bestond, maar ook recenter, tijdens onze wandelingen in de polder. Zo'n drol tussen het gras valt niet altijd goed op, en een keer is ze bijna uitgegleden toen ze erin trapte. Ik ken dus haar "Iek, wat vies"-gezicht al. Vanmorgen was het dan mijn beurt. Ik was aan het snuffelen en het vrouwtje had die vieze hoop al zien liggen. Ik echter niet, dus toen ik me omdraaide om verder te lopen, belandde mijn poot midden in een zachte massa. Daar was dat gezicht van het vrouwtje weer.

Dit gezegd zijnde, moet ik jullie nog vertellen over onze nieuwe deur. Ik wilde het vroeger al nader toelichten, maar het vrouwtje had problemen met ons Internet en raakte niet meer op haar eigen blog. Daarom ben ik jullie de afgelopen dagen geen bezoekjes meer komen brengen, maar dat zal ik de komende dagen zeker goedmaken. Beloofd.
Onze deur dus. Ik wist van niets, de baasjes hadden me niet ingelicht. Dinsdagochtend stond het vrouwtje vroeger op om met mij te gaan wandelen. Vond ik eerder bizar, want het vrouwtje staat nu niet meteen bekend als een energiebommetje 's morgens vroeg. Maar hé, wandelen is wandelen dus mij hoor je niet klagen. Bij onze terugkeer sloot het vrouwtje Fonzie plots op in de achterste kamer. Voor mij het eerste teken aan de wand dat er iets niet pluis was. En ja hoor, het baasje was nog niet goed naar zijn werk vertrokken of er werd al aan de deur gebeld. Op de stoep stonden twee mannen, veel machines en een camionnette. Twee mannen en veel machines... niet mijn lievelingstafereel, zoals jullie al weten. Tot overmaat van ramp werd ook ik opgesloten bij Fonzie. Ik hoorde het vrouwtje tegen de mannen zeggen: "Ik zal de hond vanachter zetten, dan kan hij zich met de kat bezighouden", waarop één van de mannen lachend antwoordde: "Zolang hij zich maar niet met ons bezighoudt", waarop ook het vrouwtje lachte, de hypocriet. Ik heb achteruitgang op haar, als ze al lacht met grapjes ten koste van mij. Maar niks gekort, ik werd uit de buurt gehouden. Ik liet me echter niet zomaar aan de kant schuiven en drukte mijn neus tegen de glazen deur om alles goed te kunnen volgen. Voor ik het wist, gingen die mannen onze goeie ouwe vertrouwde voordeur te lijf met breekijzers, hamers, beitels en zagen. Ik wist niet wat ik zag: in een mum van tijd gaapte er een groot kaal gat in onze gevel. En waar was het vrouwtje op het moment van deze demolition? Die had zich veilig teruggetrokken achter haar computer en kwam maar af en toe eens kijken of alles naar wens verliep. Drie uur later stond er plots een compleet andere deur en waren de mannen samen met hun machines en camionnette nergens meer te bespeuren!
Het vrouwtje zei dat het een ware verbetering was. Persoonlijk ben ik van mening dat onze oude voordeur ook niet mis was, maar het vrouwtje was duidelijk een andere mening toegedaan. Ik heb ze zelfs die deur al zien strelen en fluisteren: "Dag lieve deur". Begrijpe wie kan.

Trouwens, aan al mijn minder lieve lezers die overwegen om in te breken in ons huisje: zet dat maar snel uit jullie hoofd want onze nieuwe voordeur is blijkbaar inbraakproof. Gemaakt uit één doorlopend stuk aluminium en volgens de fabrikant alleen met een tank in te beuken. Het lijkt wel een deur van een brandkast, met al die pinnen en haken en klauwen. En als je dan uiteindelijk toch zou binnenraken (bijvoorbeeld omdat het vrouwtje de sleutel aan de buitenkant vergeet - dat heeft ze één keer gepresteerd), dan stoot je daarachter nog altijd op mij, de bewaker van dit huis. Vergeet het dus maar. U weze gewaarschuwd.
Oja, dan wil ik ook Daisy nog even geruststellen: onze deur is niet gelakt maar "gepoedercoated". Je zou ze al te lijf moeten gaan met messen en diamantboren om er krassen op de maken. Maak je dus geen zorgen over mijn nagels!

08:38 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Ik moet toegeven dat het een leuke voordeur geworden is. Maar persoonlijk vind ik dat een voordeur dient om a) naar buiten te gaan en lekker te gaan wandelen of b) naar binnen te gaan en lekker (warm en droog) te gaan uitrusten van al dat wandelen.

Gepost door: Miss Poppy | 30-08-07

Erkan wat een gedoe he jongen voor een voorduer. Kan je inbeelden dat volgende jaar de helft van ons huis plat gaat....ik niet :-)))))knuffeltje

Gepost door: viv | 30-08-07

Poep Mja, onze Comodor stapt er dan wel niet in maar hij trapt het altijd weg en dan hangt het ook aan zijn pootje.

Na morgen is mijn volgende examen pas donderdag, dus ik kan dit weekend wel ff niets doen =) en "genieten" van de militaire fanfares

Gepost door: Julie | 30-08-07

Hallo Hé ik denk dat ik liever die deur tegen kom dan U...ha ha ha...lieve groetjes

Gepost door: Athea | 31-08-07

De commentaren zijn gesloten.