04-09-07

Ik beken...

Tot hier toe heb ik me hier altijd al van mijn beste kant laten zien. Ik ben er van overtuigd dat velen onder jullie denken dat ik een waar plezier ben om in huis te hebben. En jullie hebben natuurlijk overschot van gelijk. Ik ben een modelhond. Echt. Als je geïnteresseerd bent, kom ik graag eens bij jullie logeren.
Maar zeg eens eerlijk: wie van jullie heeft alleen maar positieve kanten? Wie - o wie - van mijn lezers is het toonbeeld van goedheid, zonder ook maar één minder kantje te hebben? Net als jullie allemaal heb dus ook ik wat minpuntjes. Niet veel, maar een paar.
Ik beken:
Ik ben soms tegendraads. Ik ben aan het puberen en dat zullen mijn baasjes geweten hebben. Dat komt meestal in vlagen: enkele dagen braaf, gevolgd door enkele dagen stout. Gisteren nog hoorde ik het vrouwtje tegen het baasje zeggen dat ik haar het bloed van onder de nagels heb gehaald. Wat dat precies inhoudt, weet ik niet, maar de toon waarop ze het zei, voorspelde niet veel goeds. Ik denk dat het iets te maken heeft met het feit dat ik de laatste dagen aan ieder grassprietje, jawel: ieder afzonderlijk sprietje, wil snuffelen en we dus vorderen tegen een snelheid van 2 meter per uur. En ja, de laatste dagen vertik ik het om te komen als het vrouwtje "kom" roept. Te zitten als het vrouwtje "zit" zegt. Te wachten als het vrouwtje "wacht" zegt. Waarom? Gewoon. Daarom. Omdat ik het leuk vind om te zien hoe lang het duurt voor het vrouwtje zich de haren uit haar hoofd trekt. Jammer genoeg trapt het vrouwtje niet altijd in mijn valstrikken. Meestal blijft ze resoluut staan en wacht ze tot ik uiteindelijk - dik tegen mijn zin - toch doe wat ze zegt.
Ik ben soms nogal ongedurig. Ongeduldig. Als ik wil wandelen, dan wil ik wandelen. Niet eerst mijn halstertje aan doen. Niet wachten tot het vrouwtje haar tanden heeft gepoetst, haar schoenen heeft aangetrokken, of nog snel haar gsm heeft gehaald halen in de living. Nee: nu meteen. En dat maak ik ze duidelijk ook, tot haar grote ongenoegen.
Ik trek graag aan de lijn. Tegenwoordig doe ik het al wat minder, omdat trekken aan de lijn niet zo gemakkelijk gaat met een gentle leader rond je snuit. Maar ik blijf het proberen. Dat heeft te maken met mijn vorige gebrek: mijn ongeduldigheid. Ik wil overal meteen zijn. Op de terugweg ben ik echter altijd voorbeeldig. Ik loop dan braaf aan de voet en toon het vrouwtje dat ik het wel degelijk kan.
Ik hou niet van andere honden. Correctie: mannelijke honden. Schijnt typisch te zijn voor mijn ras. Vooral honden van mijn gewichtsklasse kan ik niet uitstaan. Naar kleine hondjes kijk ik niet om, want die zijn geen uitdaging. Zo leg ik er elke middag één tussen mijn boterham. Maar met grote soortgenoten zou ik me maar wat graag eens meten. Vooral met Duitse Herders. Ik heb een bloedhekel aan Duitse Herders. Ooit ben ik eens aangevallen door zo'n Duits geval en sindsdien lust ik ze rauw. Het vrouwtje moet zich dan ook altijd schrap zetten als we er één tegenkomen. Ik grom, ik blaf, ik sleur aan de lijn en ga tekeer als een varken dat op het punt staat om gekeeld te worden. Jammer genoeg heeft onze overbuurman een Duitse Herder waarmee hij regelmatig gaat wandelen. Het toeval wil nu dat die buurhond ook eens is aangevallen door een rasgenoot van mij en dat ook nog niet vergeten is. Je kunt je al voorstellen wat een kermis dat is als wij elkaar ontmoeten op straat.
Dat waren ze zowat, mijn slechte kantjes. O ja, het vrouwtje roept nog dat ik bij momenten serieuze kwaliteit produceer als ik last heb van winderigheid.

En? Mag ik nog steeds komen logeren?

14:36 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

kom maar af! Onze Figo is wel heel groot, maar weegt 'maar' 25 kilo, is dat dan een probleem? Wij delen in elk geval allemaal je aversie van Duitse Herders, of kortweg 'Schapers' zoals die hier heten (na een aflevering van het geslacht de pauw ooit). En die winderigheid, ach, waarom denk je dat de mijne windhonden heten... ;-)

Gepost door: Josie | 04-09-07

Ah... Voor die pietlutige mankementjes... Je mag nog steeds komen logeren hier, je hebt nog veel meer pluspunten dan minpunten! Groetjes, Kristel.

Gepost door: Kristel | 04-09-07

Erkan Jij bent echt aan het puberen :-)) Alles vind ik goed als je maar met poezen om kan gaan. Dat heb je niet geschreven. Al loopt er wel eentje rond bij jou maar dat wil niets zeggen he.
Ach die scheetjes, dat moet 't vrouwtje er maar bij nemen he;-))) knuffeltje

Gepost door: viv | 04-09-07

Tegendraads zijn, ongeduldig, ongedurig, raar hoor, maar zo is mijn vrouwtje soms ook. Puberen waarschijnlijk ook, maar dan wel al heel lang geleden !! En zij houdt ook wel van kleine en grote hondjes ... eigenlijk lijken de mensjes toch wel gek veel op hondjes hé ! Die winderigheid ... daar spreken we niet over .... en public !

Gepost door: Miss Poppy | 04-09-07

Ja Erkan, Elke hond heeft rasgebonden eignenschappen waarvoor een baasje kiest. Ik denk niet dat het vrouwtje met de gemakzuchtige Donna zou tevreden zijn om je te vervangen.
Groetjes van Daisy en een knuffel van Donna

Gepost door: Daisy | 05-09-07

Hmm... ik wil daar precies niet echt bij zijn als ge zo'n duits geval aanvalt, of wil aanvallen, ook (en zeker dan niet) niet als dat duits geval zijn aanval door een van jouw rasgenoten nog niet is vergeten... No thanks...:-)

Gepost door: Lena | 05-09-07

Hallokes Ik wens U voor straks een prettig weekend en veel liefs...

Gepost door: athea | 08-09-07

De commentaren zijn gesloten.