08-09-07

Erkan aan de kust

Erkan was vandaag aan de kust. Nee, niet de Belgische. Geen Oostende, Nieuwpoort of De Panne. Vandaag reden we de grens over naar Nederland. Het was weer tijd voor de maandelijkse afspraak die de baasjes hebben met hun vrienden die onlangs verhuisd zijn. Vroeger zagen we elkaar zowat iedere week, maar aangezien de afstand tussen onze beider woningen tegenwoordig een pak groter is geworden, spreken we één keer per maand af. De ene maand komen zij onze richting uit, de andere maand nemen wij de auto. Deze maand was het de beurt van de baasjes om de verplaatsing te maken. De weerman van dienst had mooi weer beloofd voor vandaag, dus voor de gelegenheid hadden we afgesproken in het kleine dorpje Groede, tussen Cadzand en Breskens. Even ver rijden dan naar onze nationale kust en stukken rustiger. Mevrouw TomTom mocht haar kunsten weer even bovenhalen, wat ze gedwee deed, en leidde ons langs een aantal vreemd klinkende dorpjes. De baasjes lachten nog dat je zulke namen toch maar alleen in Nederland kan tegenkomen. Hoofdplaat is er zo een. Waar woon je? In Hoofdplaat. Het vrouwtje moest grinniken. Waterlandkerkje. Schattig, zei het vrouwtje. Maar de grootste ogen trokken beide baasjes toch toen ze door een dorp reden dat luisterde naar de stijlvolle en elegante naam "Boerenhol". Ik kom uit Boerenhol. Het vrouwtje lag plat.

Nu goed, na onze rit langs en door Hoofdplaat, Waterlandkerkje en Boerenhol kwamen we na een uurtje aan in Groede, waar we onze vrienden terugzagen. Samen deden we een deugddoende wandeling over het strand richting Cadzand. Ik moest van de baasjes jammer genoeg aan de lijn blijven, want volgens hen zijn ze in Nederland niet zo gek op honden als ik en bovendien had voornoemde weerman gelijk gekregen met zijn weersvoorspellingen en was het te warm om volle gas rond te stormen. Blijkbaar voelden de baasjes er niet veel voor om me halverwege de wandeling terug naar de auto te moeten dragen. Maar dat kon de pret niet drukken natuurlijk. Met ons vijven genoten we van de frisse zeebries, de heerlijk zilte geur van de zee, de stralende zon die eindelijk nog eens van de partij was, de beweging en naderhand een verkwikkend frisse Hoegaarden voor de baasjes (ze blijven toch Belgen, in Nederland of niet).

De liefhebbers wil ik natuurlijk de foto's van ons uitstapje niet onthouden:

IMG_1346

IMG_1347IMG_1352

IMG_1356

19:40 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Goh, ik ben een beetje jaloers, lekker rondstormen in het zand. Het enige zand dat ik zie, is het zand van de wegenwerken hier net voor de deur !!

Gepost door: Miss Poppy | 09-09-07

Erkan heb jij je kunnen uit leven. Jij bent toch echt met je kont in de boter gevallen, beter 't zand ;-))))
knuf Viv

Gepost door: viv | 09-09-07

Erkan, In Nederland kan je als hond nog rustig op het strand wandelen. Donna is een beetje jaloers :-)
Groetjes van Daisy en een knuffel van Donna

Gepost door: Daisy | 10-09-07

Tja Erkan, je ziet er echt een sukkelaarke uit :)

Gepost door: Veerle | 11-09-07

In de Kijker Goedenavond Erkan en baasje(s),

Deze blog staat een hele week In de Kijker op http://blogs.skynet.be/

Proficiat!

Keep on blogging!

Groeten,

Jeroen

Gepost door: Het team van Skynet | 11-09-07

Erkan ik heb een namiddag verlof genomen om eens al die lieve bloggertjes te bezoeken veel leeswerk heb ik,doe het met heel veel plezier,zalig dat komen bijlezen en dan al die mooie fotokes,lieve groetjes en tot de volgende...blijf zo verder doen!!

Gepost door: muziekoase | 12-09-07

boerenhol! Die namen zijn hilarisch he... Ben ze ook tegengekomen op de kaart, toen we mijn trouwjruk gingen kopen in Zeeland. Ik lag ook plat toen ik daar plots Boerenhol zag staan :-)
Wat ons ook opviel: van zodra je de grens overgaat, houden alle auto's zich plots wél aan de snelheidsborden... Strange...
En de kust is ginder idd veel mooier dan bij ons, volledig mee eens!

Gepost door: josie | 12-09-07

Hallo Erkan, lieve hond ... Een tijdje geleden heeft Kelly samen met haar baasjes op het strand van Cadzand gaan stoeien, en het was heerlijk ... de lijn voor een keertje LOS en daar heeft ons Kelly van genoten, ze genieten daar ook van, helemaal vrij rennen ... dikke knuffel van ons.

Gepost door: Chris en Kelly | 12-09-07

Hallo Erkan Wat fijn dat je het aan het Nederlandse strand zo goed naar je zin had. Wat jammer dat ze hier niet zo van honden zoals jij houden. Nou, van mij ben je van harte welkom in Nederland!

Groetjes, Arnold

Gepost door: Arnold | 13-10-07

De commentaren zijn gesloten.