13-09-07

Bizar...

Ik heb al een bizarre twee weken achter de rug. Het baasje heeft onlangs zijn job opgezegd en begint binnenkort voor een nieuw bedrijf. Aangezien hij tijdens het jaar zuinig is omgesprongen met zijn verlof, heeft hij nu nog een stapel dagen over, die hij natuurlijk nog snel wil opnemen. De laatste twee weken is hij dus nog maar vier dagen gaan werken en heeft hij al zes dagen thuis gezeten. Dat zet mijn dagelijkse routine danig op zijn kop. Het vrouwtje houdt er tijdens de week een tamelijk strak schema op na. Normaal gezien gaan we steevast op hetzelfde uur wandelen. Maar nu het baasje zo vaak thuis is, laat ze de teugels wat vieren en delegeert ze de zorg over mij al eens wat vaker aan het baasje. Die is echter veel minder maniakaal in zijn tijdsgebruik dan het vrouwtje en dus ligt mijn dagschema een beetje overhoop. Pas op, ik klaag niet, ik vind het maar wat fijn dat mijn baasje zo vaak thuis is bij ons. Vooral omdat het vrouwtje de laatste tijd als een gek aan het werken is. Om te beginnen heeft ze veel werk en bovendien willen de baasjes binnenkort een nieuwe auto kopen. Als een echte zelfstandige redeneert het vrouwtje dan: hoe meer werk, hoe meer geld, hoe sneller er gewerkt wordt, hoe meer centjes er binnenkomen. En dus zit ze hier als een raastige te tokkelen op haar computer, want iedere toetsaanslag is er één dichter bij onze nieuwe auto. Erg evident is dat werken echter niet, want het baasje zit zijn oude cursussen Duits te herhalen en om de haverklap valt hij het vrouwtje lastig met vragen à la "Wat betekent...?", "Weet je hoe je .... zegt?" en "Hoe vervoeg je...?" De meeste van die vragen zijn niet bedoeld als vraag naar informatie, maar om het vrouwtje erin te luizen, te betrappen op fouten en duidelijk te maken dat hij het weet en zij niet. Het vrouwtje wordt er stilaan horendol van. Ze is nog één stap verwijderd van het dikke woordenboek voor haar neus naar het baasje zijn hoofd te keilen.
Ja lieve lezertjes, het is hier bij momenten dikke ambiance. In de goede zin weliswaar, want hoewel het vrouwtje wil voortwerken, kan ze het gezelschap en de onderbreking wel appreciëren. Het is eens wat anders dan helemaal alleen te zitten en enkel tegen mij, Fonzie en de fretten te babbelen. Over de fretten gesproken: gisteren schrok het vrouwtje zich een aap. Toen ze de was aan het ophangen was, mochten de fretjes even in de tuin rondhollen. Aangezien ze zo vrolijk aan het dollen waren in het hoge gras (ja, het is tijd om de grasmachine nog eens van stal te halen), liet ze ze nog wat langer spelen toen zij terug naar binnen ging. Een beetje later wilde ze de beestjes terug gaan binnenhalen en toen ze voorbij de kooi liep, staarden twee kraaloogjes haar aan vanuit de kooi. Blijkbaar kon ze niet meer tellen en had ze maar vier fretjes buitengelaten en één fretje vergeten. Ina had de hele tijd vrij spel gehad binnen, met alle gevolgen vandien. Fretten zijn waarschijnlijk de meest nieuwsgierige beestjes die er bestaan. Ze willen weten hoe de achterkant van het boekenrek eruit ziet en krabbelen dus lustig boeken opzij. Ze willen weten wat er onderaan in de bloempotten zit en graven die dus olijk helemaal leeg. Het vrouwtje trof dus een complete chaos aan en ze verbaasde zich erover hoe ondernemend één petieterig fretje kan zijn. En tegelijk slaakte ze een zucht van verlichting dat het bij één was gebleven...

09:46 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

En zo is het feit dat baasje thuis is, toch nog handig ! Kon hij mee helpen alles terug op orde te stellen. Hoeveel tijd zou vrouwtje/baasje hebben, mochten wij er niet zijn om hun een beetje aan het werk te houden..

Gepost door: Miss Poppy | 13-09-07

het is eigenlijk een beetje een vakantiesfeertje bij jullie thuis, al moet het vrouwtje wel doorwerken . Ben blij dat baasje de knoop heeft door gehakt. Ik hou ook veel van fretjes, het zijn echte deugenieten maar dat hoef ik niet te vertellen ;-) dikke knuffel en bedankt voor de wensen aan mama. viv

Gepost door: viv | 13-09-07

Hoi Erkan ! Eén hondje kan het huis ook in geen tijd ondersteboven zetten, weet ik uit ondervinding ;-)

Groetjes !

Gepost door: Parelmoer | 13-09-07

Erkan, Een hond is braver als een fretje, dat wil ik bevestigen :-)
Groetjes van Daisy en een knuffel van Donna

Gepost door: Daisy | 13-09-07

al een geluk dat het baasje thuis was ,dan kon die de opkuis doen terwijl je vrouwtje voort werkte.Waar verlof al niet goed voor is hé? Of ging de vlieger niet op en moest de vergeetachtige zelf voor de kuis zorgen? Ja beestjes in huis!!!

Gepost door: yitze | 13-09-07

De commentaren zijn gesloten.