14-09-07

Bravo baasje!

Een felicitatie is op zijn plaats. Voor het baasje. Bravo baasje. Well done. Waarom? Dat zal ik jullie uitleggen.
Het vrouwtje heeft voor onze gevel enkele bloembakken met bloemetjes staan. In de bloemen hebben al hondendrollen gelegen en tegen de bakken is al meermaals geplast. Onlangs rook het voor ons huisje nogal duf, naar hondenpipi, en vorig weekend heeft het vrouwtje een kwartier de stoep staan schuren met javel om een hardnekkige kakaplek eraf te krijgen. En wij zijn niet de enigen in onze straat met dit probleem. De baasjes hebben het al er over gehad met de buren en ook zij kloegen erover. Er was een collectief vermoeden over de dader. Iedereen verdacht één bepaalde hond, en dan vooral zijn baasje. Want natuurlijk is het niet de schuld van de hond. Mijn baasjes hebben me van kleinsaf aan geleerd om niet tegen huizen, wieldoppen, bloembakken of vlak voor mensen hun huis te plassen. Ze vinden dat onbeleefd en onaangenaam. En zelf hebben ze dat ook niet graag, hondenexcreties voor hun deur.
Maar goed. We verdachten dus iemand van in de buurt, maar ondanks vele uren gluren achter de gordijntjes was nog niemand erin geslaagd om de onverlaat op heterdaad te betrappen. Tot vandaag. Vandaag heeft het baasje ieders vermoeden kunnen bevestigen en de dader erop kunnen aanspreken. We kwamen terug van onze wandeling en het baasje zag onze verdachte voor zich uit lopen, in de richting van onze geliefde bloembakken. We zetten er stevig de pas in, en net op het moment dat we er bijna waren, zagen we hoe de hond in kwestie zijn plasje recht tegen onze bloembakken mikte. Het baasje maakte van zijn oren en zei dat hij dat niet apprecieerde, hondenpipi in onze bloemetjes. Hij zei dat hij het onbeleefd vond en niet kunnen en dat hij niet zo vriendelijk meer zou reageren als hij het nog een keer zou zien. De persoon in kwestie keek schaapachtig rond en probeerde zich er vanaf te maken met een "sorry, dat doet ie anders nooit". "Yeah, right", dacht het baasje.
Enfin, het baasje is er als enige in de straat dus in geslaagd om de wildplasser op heterdaad te betrappen en hopelijk een stinkende stoep in de toekomst te vermijden. Dus, bravo baasje! De buurt is je dankbaar!

11:15 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Prima gedaan van je baasje ! Wij hebben hier ook zo'n vervelend baasje die zijn hond slecht opgevoed heeft, ik dacht eerst oog om oog, tand om tand, maar pootjes afheffen is voor mij nogal moeilijk.... en je staat "in de kijker" dus ook voor jou een "bravo"

Gepost door: Miss Poppy | 14-09-07

pootjes opheffen natuurlijk !!!!

Gepost door: Miss Poppy | 14-09-07

Goed gedaan! Het getuigd echt van weinig burgerzin als de baasjes hun hond laten plassen tegen een bloembak, een gevel en ander plaatsen waar dat niet thuis hoort. Er is dikwijls al zo veel wrevel over de hondenpoep op de stoep en met recht. Ik ga er met mijn honden van uit dat wat ik zelf niet graag zou hebben voor mijn eigen honden ook verboden is. Het is een simpele maar heel doeltreffende regel. Waren maar alle baasjes goed opgevoed, dan zouden hun honden het ook zijn....

Gepost door: Monique | 14-09-07

Ik ben hier komen lezen wegens "in de kijker" en ik hang hier toch al een half uur rond, ik vind het hier geweldig ! Alles uit het oog van de hond bekeken !
Wij hebben zelf ook honden, dus ik kan me soms levendig voorstellen wat een bekken Erkan trekt;-)))
En bij Groede kwamen de herinneringen ook terug, de geliefde badplaats indertijd van Rasta en Ginny ! Vele dagen en uren hebben we er doorgebracht !
Nog veel blogplezier !
Groetjes;-)

Gepost door: nicole | 14-09-07

Erkan, Omdat ik weet dat een reu soms ergens tegenaan plast, heb ik bewust voor een teefje gekozen.
Groetjes van Daisy en een knuffel van Donna

Gepost door: Daisy | 14-09-07

Hier in de straat is er ook zo'n hond. 's Morgens zet het baasje de voordeur open en de hond laat zichzelf uit. Ik zei er niets van en op een dag had hij tegen mijn voordeur geplast. Opgekuist met bleekwater, de volgende morgen hetzelfde, de derde dag weer van dat. Dan ben ik naar de Aveve gereden en heb daar zo'n middeltje gekocht. 's Avonds spoot ik het rond de voordeur, aan de brievenbus en langs de randen van de voortuin. Ik heb dat produkt maar één keer gebruikt maar de hond maakt een grote boog rond mijn huis sindsdien.
Groetjes !

Gepost door: Parelmoer | 14-09-07

De commentaren zijn gesloten.