27-09-07

Bont gekleurde blaadjes...

De herfst is nu toch echt wel begonnen. Het beetje zomer dat we hebben gehad, is nu definitief voorbij. Pas op, mij hoor je daarover niet klagen. Ik hou wel van de herfst, meer dan van de zomer eigenlijk.
In de herfst is wandelen zoveel leuker. De paadjes zijn bedekt met een dikke laag afgevallen bladeren, die bij droog weer heerlijk onder je poten ritselen en bij regen zo lekker zompig zijn. Bonte kleuren als rood, geel, bruin en oranje wisselen elkaar af aan de bomen en op de gekste plekken zie je de gekste paddenstoelen uit de grond schieten. Overal sieren spinnenwebben de struiken en bruggetjes, met glinsterende dauwdruppels die fonkelen in het waterachtige ochtendzonnetje. De temperaturen zijn veel aangenamer en na onze wandelingen komen het vrouwtje en ik weer thuis, zij met blozende en tintelende wangen en ik met de nodige zuurstof in mijn lijfje om de rest van de dag door te komen, of toch tenminste het stuk dag tot onze volgende wandeling. Onze adem maakt wolkjes in de frisse ochtendlucht en alles ruikt heerlijk naar afgevallen bladeren en... naar herfst. Nu zal het niet lang meer duren voor er overal weer kitscherige pompoenen en heksen en namaakspinnenwebben in het straatbeeld verschijnen, op de voet gevolgd door kindlievende Sinterklazen en op gevels klauterende kerstmannen. Maar tegen dat het zover is, is het al winter natuurlijk en we willen niet op de feiten vooruitlopen. Eerst genieten van de herfst.
Het heeft nu al wat geregend en het vrouwtje voelde zich vanochtend in de polder als een deelneemster aan vrouwencatch in de modder, met dat verschil dat ze niet in bikini rondliep maar in haar meest sexy trainingsbroek en polderjas. Dat nam niet weg dat ze alle moeite van de wereld moest doen om niet languit in de modder en een hoop paardendrollen te belanden, iets wat ik bijzonder hilarisch vond natuurlijk.
Ja, de herfst is zonder twijfel mijn favoriete seizoen. Binnenkort verjaart trouwens ook mijn baasje, wat nog een meerwaarde geeft aan deze tijd van het jaar. Het vrouwtje is zijn cadeau vorige week al gaan kopen. Dat is ook nog zo'n hilarisch verhaal. Ze reed samen met haar moeder met de auto naar de winkel. Nee, ik zeg niet welke winkel, want dan weet het baasje al in welke richting hij zijn geschenk kan verwachten en de verrassing is natuurlijk het beste gedeelte van cadeautjes. De nieuwe aankoop legden ze achter in de koffer en ze reden ermee naar huis. Toen het vrouwtje de doos wilde gaan verstoppen, merkte ze dat ik wel héél veel aandacht ervoor had. Ik kleefde eraan als een magneet op een schoolbord (zo'n magnetisch schoolbord wel te verstaan). Ze moest me er letterlijk vanaf slaan. En toen drong het tot haar door: het had te maken met de reden waarom Yitze en ik tweemaal per jaar uit elkaars buurt moeten blijven. Het fijne weet ik er ook niet van, maar het heeft te maken met het biologische feit dat ik een mannetje ben en Yitze een vrouwtje en dat noch Yitzes, noch mijn baasjes zinnens zijn om aan hondengezinsuitbreiding te doen. Yitze had in de koffer van de auto gezeten, op de plaats waar het baasje zijn cadeau stond en de geur die uitging van die doos, vond ik simpelweg onweerstaanbaar. Jammer genoeg maakte het vrouwtje korte metten met mijn interesse: ze verstopte de doos en joeg mij naar een andere kamer. Geen enkel pleziertje gunnen ze me hier.

09:15 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Erkan maar mijn grote sloeber, mag je niet aan gezinsuitbreiding doen. Ze gunnen jou ook echt niets. Ben nu wel nieuwsgierig wat is er die doos zit. Dikke knuffel

Gepost door: viv | 27-09-07

beetje vroeg Ik ben dan misschien wel een beetje vroeg maar alvast een gelukkige verjaardag voor je baasje! Zo heel veel van die kleine doos-hondjes, dat is toch schattig niet? =)

Gepost door: Julie | 27-09-07

Goede avond! Ik kom even je verslagje bijlezen, en wens je en jouw vrouwke natuurlijk ook : een spetterend weekend toe.

Gepost door: Chris | 28-09-07

Geniet van de herfst ! Geniet maar van de herfst. Hier is het overdag zo'n slordige 30°.

Arme Erkan ! Je mag je opspeurderstalenten niet eens bijoefenen.

Vandaag heeft Ancilla haar stamboom gekregen. Trots dat ze is !

Gepost door: Walter | 29-09-07

Erkan kom jullie een heel fijn weekend wensen met leuke plassen :-))) viv

Gepost door: viv | 29-09-07

Ocharme Erkan;-) Das erg hé dat jij geen échte vriendjes (je weet wel) mag zijn met Yitze....Volgende keer zou ik toch tussen het vrouwke en het baasje gaan liggen en dan zo met een blik van " als ik niet mag, dan jullie ook niet" ;-))))
Groetjes !

Gepost door: nicole | 29-09-07

Wel, geef ons hier ook maar de herfst, maar dan wel liever ietsje droger dan nu! Dan is het aangenaam wandelen, ideale temperatuur voor hond en mens, meer moet dat niet zijn! Groetjes en al een gelukkige verjaardag aan jouw baasje eh! Groetjes,
Kristel.

Gepost door: Kristel | 29-09-07

voor zover ik weet ,zo van horen zeggen,hangt er nog een voorwaarde vast aan t'baasje z'n geschenk.Ik ben toch benieuwd hoe het daarmee zit.Ik ben dan wel wat ziekjes(maag en darm problemen)maar dat belet me niet om héél nieuwschierig te zijn.Geniet ondertussen maar van baasjes verlof

Gepost door: yitze | 01-10-07

De commentaren zijn gesloten.