29-10-07

Ik mag niet meer plassen!

Inderdaad, dat hebt u goed gezien, mijn waarde lezers, ik mag niet meer plassen. Tenminste, toch niet van een man hier wat verder in de straat. Zoals gezegd mag ik van mijn vrouwtje voorlopig niet meer wandelen. Toch niet langer dan nodig om mijn plasje te doen. Regelmatig gaat ze wel even met mij de straat op zodat ik mijn pootje even kan opheffen tegen een boompje of struikje. Daarnet dus ook. We liepen samen een stukje op en neer door de straat en ik deed mijn ding tegen een boom. Plots stond daar een man die vond dat ik dat niet mocht doen. Het vrouwtje was compleet verbouwereerd: ik deed het niet vlak voor iemands voordeur, niet in iemands voortuintje, niet op het voetpad en niet tegen een wieldop van iemands auto. Ze vroeg waar ik volgens hem dan wel mijn plasje mocht neerleggen. De man wees op de oprijlaan van het bedrijf recht tegenover zijn deur. Daar, zei hij. Daar is plaats genoeg. Het vrouwtje keek en vroeg zich af of ze het wel juist begrepen had.
Daar? vroeg ze. Op de oprijlaan van dat bedrijf?
Ja, zei de man.
Maar, antwoordde het vrouwtje, dat is van die mensen?
Ja, en dan? repliceerde de man.
Dus, zei het vrouwtje, mijn hond mag het niet tegen een boom op straat doen, maar wel bij die mensen op de oprijlaan?
Ja, luidde het antwoord.
Weet je, vroeg het vrouwtje, zal ik hem (waarmee ze dus mij bedoelde) in het vervolg een pampertje aandoen?
Is goed, perfect, zei de man.
Maar de man wist blijkbaar niet dat pampertjes voor honden niet bestaan. Er bestaan wel zo'n dingen voor loopse teefjes, maar nog nooit heeft het vrouwtje in de winkel een pampertje voor reuen gezien. Ze zag me al lopen met mijn pampertje. Of ze zag zichzelf al achter mij aan hollen met een fles, zodat ik mijn pipi daar in kan mikken als ik hoognodig moet. Eigenlijk is het toch erg, dacht het vrouwtje, die onverdraagzaamheid. Ze heeft er zoveel moeite voor gedaan om mij elementaire manieren aan te leren als geen pipi op de plaatsen die ik hierboven al opgesomd heb en geen kaka op straat. Als het echt niet anders kan, mag ik desnoods in de goot (waarna het vrouwtje haar zakje bovenhaalt natuurlijk), maar liever nog op plaatsen waar het niemand stoort. En dan nog klagen de mensen. Nu ja, die ene mens toch. Maar toen we terug naar huis hupten (op drie poten kan ik enkel huppen, niet wandelen), zwaaide een andere buurvrouw naar mij, dus zo erg zal het anti-Erkangevoel hier dan toch niet zijn... Gelukkig maar... 
 

17:21 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

niet meer plassen?!? Arme arme Erkan, eerst op 3 pootjes huppen, en dan een plasverbod, waar gaat het met de wereld naartoe!
Gelukkig hebben we zoiets nog niet meegemaakt met Figo. Da's de koning van het markeren. Die doet niet anders dan overal zijn 3 druppels tegenaan sproeien...

Gepost door: Josie | 29-10-07

Erkan jonge tekt het niet aan, doe je plasje waar je wilt. eeen kakje is natuurlijk anders maar dat weet het vrouwtje ook, knuffeltje

Gepost door: viv | 29-10-07

De man is misschien ex-werknemer van dat bedrijf...:-)

Gepost door: Lena | 29-10-07

Ja Erkan, Vorige maand ben ik door het bos gereden met een grasmachine om wegen bij te maken voor de honden in de buurt. Daar is plaats genoeg en niemand heeft er last van. Ik heb bewust voor een teefje gekozen omdat een reu van nature ergens tegenaan gaat plassen. Op een plaats waar een voorganger zijn plasje deed, moet hij dat volgens de hondenregels even markeren.
Groetjes van Daisy en een dikke knuffel van Donna

Gepost door: Daisy | 29-10-07

Oei Erkan ... wat een onvriendelijke en onverdraagzame buurman, en je pootje opheffen is toch zo kei-leuk! Laat je niet op je kop zitten hoor, ga ervoor Erkan! Zoek je "stamboom" en plassen maar!! Lekje van Kelly ..

Gepost door: Chris | 30-10-07

Al eens je tanden laten zien ? Gewoon laten zien hè vanop afstand. Is altijd indrukwekkend ! Schrikken ze meestal van. Die had waarschijnlijk niks anders te doen zeker. Zielig voor hem. Dikke poot van Sloeber en beterschap maatje.

Gepost door: Sloeber | 30-10-07

Hallo Ik wens u nog een heel gezellige avond...liefs

Gepost door: Yolanda | 31-10-07

Awel Erkan, dat verhaal doet me terugdenken aan mijn vorige hond, ik ging al met hem naar de hondenschool van toen hij een puppy was en hij wist dus alles over braaf zijn en bevelen opvolgen en wat ik van hem verwachtte. Het was in de tijd dat iedereen hier in onze straat aan het bouwen was dat een toekomstige buurman opging omdat mijn hond een hoopje placeerde bij een berg zand die daar al tijden lag te liggen. Enkele dagen later kwamen wij weer aangewandeld en vanuit de verte zag ik diezelfde man met een kruiwagen op weg naar mijn grond alwaar hij zijn bouwafval stortte. Op heterdaad betrapt dus en mijn hond had het ook gezien. Ik zei dus : 'kijk daar, hop en pootjes !' en toen zette mijn hond zich in beweging, ging recht op die buurman af en sprong tegen zijn rug waardoor hij met zijn neus in zijn kruiwagen terechtkwam. Eigenlijk moest Bas dan ( al dan niet grommend )rechtop blijven staan met zijn pootjes op de buurman tot ik aankwam maar ik was nog ver genoeg en riep hem terug. Sinds die dag verstopte de buurman zich altijd voor ons, er werd geen afval meer gestort op mijn grond en ik hoorde nooit meer iemand klagen over een hoopje, laat staan over een plasje dat gewoon wegspoelt met de regen.
Groetjes !

Gepost door: Parelmoer | 01-11-07

De commentaren zijn gesloten.