23-11-07

Pijn aan de ogen!

Sinds kort heeft mijn vrouwtje een nieuwe "polderjas". Een jas dus die ze uitsluitend draagt om met mij te gaan wandelen. Een jas waar ze wel eens haar handen aan durft af te wrijven als die vol Erkankwijl hangen bijvoorbeeld. Haar oude jas had z'n beste tijd gehad. De rits was kapot en ging altijd open en het begrip "waterdicht" was stilaan ook met een dikke korrel zout te nemen. Nu moeten jullie weten dat mijn vrouwtje één van die mensen is die maar niet begrijpen waarom iemand een stickertje met "Geen ongeadresseerde reclame" op zijn brievenbus zou willen hangen. Persoonlijk is ze dol op ongeadresseerde reclame. Boekjes van Dreamland, Carrefour, Lidl, Aldi, AS Adventure, Gifi, Brico, Gamma, Leen Bakker, Casa, Halfords en Krëfel (danku Erkan, voor de gratis reclame) worden hier van voor naar achter doorgenomen. Iedere letter heeft ze gelezen voor die stapeltjes in de mand met oud papier verdwijnen. Zo stond ze onlangs om 9u voor de Lidl te wachten om een batterijlader te gaan kopen. En zo komt het dat ze voor 50 euro, alweer bij Lidl, haar nieuwe polderjas heeft gekocht. Toen de jas uit de verpakking kwam, kneep ik van schrik en ontzetting mijn ogen stijf dicht. Zo'n felle kleur had ik van heel mijn jonge leventje nog nóóit gezien. Het houdt zowat het midden tussen kernafvalgroen (de kleur die ze in stripalbums gebruiken tenminste) en veiligheidsvestjesgeel. Oogverblindend fluogeelgroen dus. Het vrouwtje hoeft nooit van haar leven nog een fluovestje aan te trekken. Fietslampjes hoeven ook niet meer. Ze geeft al genoeg licht op zichzelf met haar nieuwe jas. Wie kent nog de Zillion van vroeger? Met die laserlichtstraal erboven? Wel, zoveel licht geeft het vrouwtje nu ook. Ze moest er zelf mee lachen, maar ze vond de jas zo aangenaam om dragen, dat ze hem nu altijd en overal aanheeft. Bovendien, zegt ze, is het ideaal om 's morgens met mij te gaan wandelen. Daar heeft ze gelijk in: fietsers die ons nu niet zien aankomen, moeten dringend naar de oogarts.
Ook het baasje wist niet wat hij zag toen hij die avond thuiskwam. Hij trok even een bedenkelijke grimas toen hij dat gifgroene geval aan de kapstok zag hangen. En hij noemt het vrouwtje nu Mega Mindy. Wie Mega Mindy juist is en wat zij precies doet, dat weten we hier ook niet, maar wat we wel weten is dat ze ook zo fel glitterend rondloopt. Het vrouwtje dacht zich vaag te kunnen herinneren dat Mega Mindy eigenlijk in het roze of het paars gekleed gaat, maar feit is dat je ook naast haar niet kunt naastkijken. En dus zingt het baasje nu Mééégáááá Mindyyyy voor het vrouwtje, waarbij zij dan weer gekke bewegingen maakt die op een wegvliegende Superwoman moeten lijken.
Ik zal mijn baasjes toch nooit helemaal begrijpen, vrees ik...

13:45 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Dus jij bent die hond die daar in polders wandelt naast zijn vrouwtje met een zonnebril op !!

Gepost door: Chris & Miss Poppy | 23-11-07

Ekan, Honden kan je vergelijken met mensen die rood-groen kleurenblind zijn. Ze kunnen blauw-violet en geel waarnemen. Je ziet de kleur van de 'polderjas' op een andere manier als het baasje :-)
Groetjes van Daisy en een knuffel van Donna

Gepost door: Daisy | 23-11-07

aangespoeld Al varend door de bloggenzee ben ik hier op uw eilandje gestrand. Het is hier goed te vertoeven,
maar bij de volgende vloed verdwijn ik terug in
de bloggenzee.
Daaaaag

Gepost door: steffi | 24-11-07

Hallo Ik wens U een fijne dag

Gepost door: kyra | 24-11-07

Erkan je moet zeker een kleurenfoto nemen van het vrouwtje, ik wil die ook zien haha

Gepost door: viv | 26-11-07

zichtbaarheid Ik ben ook voorstander van zichtbaarheid op de weg voor voetgangers. Het kan je leven redden. Zeg, waar blijft die kleurenfoto ? En krijgt Erkan zo ook een jasje ?

Gepost door: Walter Covens | 27-11-07

De commentaren zijn gesloten.