29-11-07

Nestdrang

Volgens mij heeft het vrouwtje last van nestdrang. Of is het pre-Kerstmisdrang? Feit is dat ze hier de laatste dagen poetsend, opruimend, strijkend en kokend rondloopt. Gisteren ruimde ze de hele living op en zette al wat kerstversiering. Nu ja, adventsversiering. Sinterklaas is nog niet eens langsgekomen, maar dat zou haar worst wezen. Gewoon, omdat ze er zin in had. Daarna stond ze uren in de keuken te kokerellen. Gewoon, omdat ze er zin in had. Ze propte nog een lading was in de machine en begon te stofzuigen en te dweilen. Daarna las ze het hele kerstreclameblaadje van Dreamland door en maakte in gedachten al een lijstje op van de kerstversiering die ze zou willen kopen. Ten slotte bladerde ze de boekjes door op zoek naar een nepkerstboom. Vorige jaren zetten de baasjes steeds een echte kerstboom, maar nu opteert het vrouwtje voor een nepexemplaar. Waarom?
1. Echte kerstbomen verliezen na een tijdje hun naalden. Maanden later vindt het vrouwtje nog steeds overal van die irritante naalden.
2. Kerstbomen zijn als Bellewaerde of Bobbejaanland voor Fonzie. Resultaat: zie punt 1.
3. Echte kerstbomen zijn - zelfs met wortel - niet zo lang houdbaar in een warme woonkamer en aangezien het vrouwtje dolgek is op de kerstsfeer, wil ze haar boom dit jaar wat vroeger zetten.
4. Na de kerstdagen weten de baasjes nooit wat ze met hun boom moeten aanvangen. In de tuin zetten? We hebben maar een klein tuintje en we hebben in het voorjaar de vorige twee kerstbomen nog maar net weer uitgegraven. Voor de vuilkar? Ook zonde van die boom. En dan moet die weer naar buiten worden gesleurd. Vorig jaar hebben ze hun boom met een touw via het raam naar beneden laten zakken. Niet voor herhaling vatbaar (zie alweer punt 1).
Dus wil het vrouwtje dit jaar een valse boom. Een plastieken geval. Ze twijfelt nog tussen een levensecht exemplaar om de schijn hoog te houden of een lekker kitscherige, overduidelijke nepboom die ze dan overdadig en al even kitscherig kan versieren. Want er is weinig dat het vrouwtje liever doet dan kerstbomen versieren. Lichtjes, kerstballen, kerstfiguurtjes en een piek om het geheel af te ronden. Nu ja, we zullen wel zien... Ze heeft nog even de tijd om te beslissen...

08:45 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

een kerstboom ???? wat is dat ? kan ik er mee spelen ??? ik hoor er wel over spreken, maar heb er nog nooit ééntje gezien... 't wordt spannend hé !

Gepost door: Miss Poppy | 29-11-07

Erkan wij geen kerstboom. De poezen breken die op een dag af. Of ik moet een lege zetten dan kunnen ze erin klimmen :-)
Ik hou ook niet van nepbomen maar als ik er eentje zou zou zetten was het wel een nepper...al die naaldjes die afvallen pfffff

Gepost door: viv | 29-11-07

Ekan, Hier blijft de nepkerstboom meestal op zolder :-) Ik hang een grote kerstplaid tegen de muur voor een beetje sfeer.
Groetjes van Daisy en een knuffel van Donna

Gepost door: Daisy | 29-11-07

Hallokes Dag Erkan...Ik kom je een heel mooie dag wensen.Morgen zijn we weeral 1 december en dat is toch wel een mooie tijd van het jaar met de kerst en feesdagen in zicht dus geniet ervan.

Gepost door: yolanda | 30-11-07

soms ook zin... Om op een zaterdagavond te koken. Vorige week werd het een heel lekker rijstgerecht, zeer geslaagd, al zeg ik het zelf!

Gepost door: Lena | 30-11-07

Geniet van je weekend Erkan. En volg vrouwke maar in de keuken, er zal wel een lekker stukje vallen voor jou!
Dikke kus van Kellieke! Smak.

Gepost door: Chris | 30-11-07

Het is een dilemma, wat doe je als je een hond hebt die geen verschil maakt tussen een echte boom en een plastieken ?
Groetjes !

Gepost door: Parelmoer | 04-12-07

kiezen Tussen planten en dieren is het vaak kiezen : ofwel, ofwel. Een vriend van mij in Martinique waar de kippen zo maar losliepen, heeft ze in een hok moeten zetten omdat al zijn plantages naar de knoppen gingen. Resultaat : de kippen staken - ze leggen geen eieren meer.

Gepost door: Walter Covens | 04-12-07

Van kerstbomen kennen wij ondertussen alles al wel. Ons vrouwtje had er 2 maar toen wij gisteren voor wervelwind speelden bleef enkel die grote maar over :-(

Gepost door: Laika en Chesko | 17-12-07

Erkan waar zit jij jongen ???
liefs viv

Gepost door: viv | 20-12-07

Erkan ik vind het hier verdacht silletjes. Toch alles goed ?

Kom jou en je baasjes fijne feestdagen wensen, dikke knuf Viv

Gepost door: viv | 24-12-07

De commentaren zijn gesloten.