29-12-07

Kling klokjes klingelingeling

Hallo lieve mensen van goede wille,

Ik ben er weer! Het is hier een tijdje stil geweest, omdat mijn vrouwtje van begin december overstelpt werd door werk. Blijkbaar maakten al haar klanten voor de kerstdagen nog snel de laden van hun bureau leeg en alles wat ze daarin vonden dat nog moest vertaald worden, werd nog snel de deur uit gestuurd. Hele dagen van 's morgens vroeg tot 's avonds laat zat ze hier te tokkelen aan haar computer en aangezien haar meeste werk nogal wat creativiteit van haar breintje vergde, bleef er achteraf niet veel meer over van haar scherpzinnige pen/toetsenbord.
Maar nu zitten we tussen de feestdagen in, is het weekend en even wat rustiger, dus daar zijn we weer. Ik kan jammer genoeg niets beloven voor de toekomst, want het vrouwtje zit intussen alweer volgeboekt tot eind februari, maar ik zal niettemin mijn uiterste best doen om mijn lieftallige neusje hier terug wat vaker te komen laten zien. En passant wil ik jullie ook mijn oprechte verontschuldigingen aanbieden voor mijn afwezigheid op jullie schrijfsels en natuurlijk mijn allerbeste wensen voor het nieuwe jaar dat nog maar enkele daagjes van ons verwijderd is.
En nu ik het dan toch over de feestdagen heb, neem ik de gelegenheid te baat om het over onze kerstversiering te hebben, en meer bepaald over Fonzies fascinatie voor alles wat van dichtbij of veraf naar kerstversiering ruikt. Eerst en vooral heeft het vrouwtje hier bij wijze van adventskrans een stuk boomstronk neergezet met daarop vier kaarsen, drie fonkelende kerstballen (twee rode en één gouden), geflankeerd door een stenen Jozef, Maria, het Kindeken Jezus in zijn kribbetje, een trouwe herder met een schaapje en drie machtige koningen in vol ornaat. Een kerststalletje hebben we niet, maar dat vindt het vrouwtje niet erg, want zo kan ze haar kersttafereeltje in eender welke opstelling doen postvatten waar het haar het beste uitkomt. Fonzie is echter niet de meest katholieke in ons huishouden, want hij doet niets liever dan dat braaf, onschuldig Kindeken (mét kribbe) de woonkamer door te keilen. Hij springt midden in het kerstgebeuren, tikt de nietsvermoedende Jezus tegen de grond en begint ermee te voetballen. Om de anderhalve dag moet het vrouwtje dat braaf baasje met de aftrekker vanonder de zetel harken of vanachter een kast weer opvissen. De drie kerstballen op de adventsstronk zijn ook al meermaals vervangen. De eerste drie exemplaren bevinden zich nu in honderdduizend gruzelementen in de stofzuigerzak. De volgende drie liggen nu nog ergens ter velde, het vrouwtje weet ook niet waar precies. Ik geef eerlijk toe dat ik daar ook een poot in heb. Fonzie tikt ze tegen de grond, want ik kan er op de kast niet bij, en ik maak zijn werk zorgvuldig af door mijn poot erop te zetten. Nu heeft het vrouwtje het opgegeven en moet onze krans het zonder twinkelende ballen stellen.
Maar dat alles is nog niets in vergelijking met Fonzies fascinatie voor onze mooie, plastieken, kitscherige kerstboom. Vorig jaar stond hier nog een echte boom, maar de ervaring heeft geleerd dat er na de feestdagen - met Fonzie in huis - niet veel meer van zo'n levend exemplaar overschiet, dus koos het vrouwtje dit jaar een nepgeval uit. Ze ging voor American Style, afgeladen vol kerstballen, slingers, lichtjes, engeltjes, strikjes en als kers op de taart een gouden piek. Maar ook deze versiering is niet veilig voor de destructieve aard van onze goede vriend Fonzie. Eerst moesten de strikjes vanonder in de boom eraan geloven. De laagste ballen kregen het ook zwaar te verduren. Het vrouwtje wapende zich wel met een plantenspuit, waarmee ze Fonzie verraste telkens als ze het geklingel hoorde van de poes die tegen een bal tikte, maar uiteindelijk is ze daarmee opgehouden, want ze kreeg op de duur de indruk dat Fonzie dat wel leuk vond, dat gespuit met water. Hij zag het blijkbaar als een leuk spelletje: tikken - water spuiten - gaan lopen - tikken - enzovoort. Regelmatig moest het vrouwtje strikjes weer vastbinden en engeltjes in ere herstellen. Maar nu heeft onze zwarte kater ontdekt dat hij geen echte bomen nodig heeft om te kunnen klimmen. Ieder half uur schudt en kreunt onze plastieken kerstboom onder het gewicht van Fonzie die tot helemaal in de top klautert, daarbij versiering én takken tegen de grond slingerend. Van de weldoordacht gehangen versiering blijft momenteel niet veel meer over, aangezien zowat iedere tak (en in totaal telt onze boom 42 afzonderlijke takken - waaraan telkens nog heel wat kleine subtakjes zijn bevestigd) na een aanval van Fonzie met ornamenten en al van plaats is verhuisd. Regelmatig merkt het vrouwtje weer een gat op in onze boom, dat haar erop wijst dat Fonzie weer aan het werk is geweest en de desbetreffende tak verdwenen is. Meestal hangt die dan ergens halverwege richting vloer ergens tussen de andere takken te bungelen, maar soms moet ze er ook naar op zoek onder het tv-kastje of de verwarming. Het vrouwtje is dol op haar versiering, maar ze zal toch ook blij zijn als ze alles binnenkort op welverdiende rust kan sturen in de respectievelijke dozen, tot wanneer de kerstballen, slingers, lichtjes, engeltjes en sterren volgend jaar opnieuw zullen worden blootgesteld aan Fonzies kerstgeweld...

13:09 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Erkan gelukkig is het vrouwtje even vrij. Ik heb Mike erbij geroepen om mee te lezen en we hebben tranen zitten lachen met jullie Fonzie. Hij is prachtig :-))
Lieverds ik wesn jullie heel fijne dagen en hopelijk moet het vrouwtje niet "'te'' hard weken volgende jaar. Knuffeltje Viv

Gepost door: viv | 29-12-07

Erkan en vrouwtje :-) De allerbeste wensen voor 2008!
Daisy en Donna

Gepost door: Daisy | 29-12-07

ook voor jou en het vrouwtje de allerbeste wensen voor 2008!

Gepost door: Luca en Figo | 29-12-07

Welcome back ! Kijk dat was nu één van de redenen waarom mijn vrouwtje dit jaar geen boom wil zetten.. Enne ..Chapeau, jullie zijn blijkbaar een echt "team" !!!

Gepost door: Miss Poppy & Tiger Lily | 30-12-07

Niet van Kling Klokjes aub... Iiiiieeeeiieee! Waarom?! Waarom!? Kling Klokjes is een marteltuig!:-)

Gepost door: Lena | 30-12-07

Kling klokjes klingelingeling Ik zie het allemaal zo voor mijn ogen gebeuren terwijl ik dit zit te lezen.. prachtig, maar soms met tranen in de ogen

Gepost door: Eric | 03-01-08

De commentaren zijn gesloten.