07-01-08

Erkan is Erkan niet meer...

Vandaag even een bericht van het vrouwtje van Erkan, om de simpele reden dat Erkan Erkan niet meer is. Sinds zijn aanvallen dit weekend lijkt hij een andere hond te zijn geworden. In het weekend dachten we nog dat het door de valium kwam die hij gekregen had, maar aangezien valium (of diazepam) maar 3u werkt, kan dat nu het probleem niet meer zijn. Het klinkt misschien grof, maar hoewel Erkan vroeger een tamelijk intelligente hond was die alles meteen snapte, lijkt hij nu oerdom te zijn geworden. We vrezen dat hij een of andere vorm van hersenbeschadiging heeft opgelopen. De eenvoudigste dingen zijn plots grote problemen. Als hij met het baasje beneden staat en het baasje zegt: waar is het vrouwtje?, dan holde hij vroeger meteen naar boven om mij te komen zoeken. Nu loopt hij geagiteerd door de hal heen en weer alsof hij wil zeggen: ik wil wel doen wat je zegt, maar ik begrijp niet wat je bedoelt. Tot voor dit weekend, kwam hij 's morgens graag nog even bij ons op bed liggen. Dat doet hij nu niet meer en toen ik hem er vanmorgen opzette, wankelde hij over het bed en struikelde hij er langs de andere kant weer af. Het principe "deur" is ook plots een onoverkomelijk probleem geworden. Vroeger wist hij welke deur aan welke kant openging. Hij wist dat als hij zijn snuit tussen de kier kon krijgen, hij de deur helemaal kon opendoen. Nu staat hij met zijn kop aan de kant van de scharnieren te duwen en lijkt zich af te vragen: waarom gaat die deur niet open??? Vanmorgen stond hij voor de douche en wilde hij erin stappen, om welke reden dan ook. Hij leek echter niet door te hebben dat hij daarvoor zijn poten moet opheffen. Hij stootte de hele tijd met zijn poten tegen de rand van de douchebak en gaf het uiteindelijk op. Tijdens de wandeling wilde hij de hele tijd de straat op lopen, iets wat hij anders nooit deed. Normaal liep hij gewoon langs de rand van het voetpad te snuffelen aan de struikjes.
Jullie zien het: Erkan is Erkan niet meer...
Nu vragen we ons dus af of we al die dingen gewoon terug kunnen aanleren met veel tijd en geduld. We hopen het natuurlijk wel. We durven er gewoon niet aan te denken dat hij voor de rest van zijn leven zo verder moet. Niet alleen ziet hij er soms echt gefrustreerd uit, maar hij is ook zo "lomp" als hij groot is. Hij stoot dingen om en lijkt nog meer kracht te hebben dan anders, alsof hij er geen controle meer over heeft. Ook andere honden en zelfs Fonzie reageren anders op hem, wat met een hond als Erkan op de duur best gevaarlijk kan worden.
Ach ja, we zullen maar afwachten en hopen. Ik hou jullie op de hoogte...

08:37 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Wat erg ! Wat zegt je dierenarts hiervan ? Het lijkt sterk op de dementie die onze oude kater had. Van alles willen doen, maar niet meer weten hoe of wat. Hij had dan ook een blik in zijn ogen zovan, wat gebeurt er nu met mij !! Erg !!

Gepost door: Chris | 07-01-08

Sterkte Hallo,
Ik reageer nu toch wel even wat ik nog niet gedaan had omdat ik jullie niet ongerust wou maken. Mijn gebuur heeft een boxer gehad die op 3-jarige leeftijd epilepsie aanvallen kreeg en dit werden er meer en meer.
Zijn karakter veranderde eveneens. Ze gingen ook naar de gebruikelijke dierenarts en kregen toen mediactie welke telke male aangepast werd maar het verergerde alleen maar.Ze zijn toen, ten einde raad, naar de univers. dierenkliniek in Merelbeke gegaan. Daar hebben ze onmiddellijk een scan genomen en geconstateerd dat hij met een hersentumor zat. In zijn stadium was er helaas niets meer aan te doen en ze hebben hem zachtjes laten inslapen zodat hij van zijn lijden verlost was. Misschien kunnen ze Erkan helpen met aangepaste medicatie maar, en ik weet dat het hard is, lijden hoeft niemand.
Misschien is het dat ook helemaal niet ! Mijn vorige hond heeft een hersenbloeding gehad op 13 jarige leeftijd. Hij liep toen tegen alle deuren en muren aan. En met medikatie en veel geduld na een maand heeft zich dat hersteld en hij heeft nog 3 jaar geleefd. Ik bedoel maar.
Ik wens jullie heel veel sterkte.
Als je nog meer info wenst dan kun je me steeds mailen tot 16 h op leen@schades.be of anders thuis op leen.van.den.bossche@skynet.be.
Je kan me thuis ook bellen op 054/504312.
Ik kruis mijn vingertjes en hoop dat alles goed komt voor lieve Erkan. Ik denk aan jullie.
Leen uit Smeerebbe-Vloerzegem

Gepost door: Leen | 07-01-08

erg... Verschrikkelijk om dit te moeten lezen...Wat zegt de dierenarts ervan? Ik hoop echt dat jullie en Erkan weer een manier vinden om gewoon gelukkig te zijn, zonder al die zorgen! In elk geval, hersenen zijn een vreemd gebied, waar veel mogelijk is, dus ik zou de moed nog niet te diep laten zakken... Sterkte!!!!!!!!

Gepost door: Josie | 07-01-08

@ al mijn lezertjes: Volgens de dierenarts kan het even duren voor de "brokstukken" die werden veroorzaakt door die kortsluiting in zijn hersenen, weer opgeruimd zijn. We proberen hem nu rustig te laten bekomen zonder zelf te ongerust of te "anders" te doen, want als hij merkt dat we zelf raar doen, dan wordt hij ook lastiger natuurlijk. We proberen normaal te doen en kordaat maar kalm duidelijk te maken wat mag en wat niet mag. Met koekjes en uitbundig belonen proberen we hem alles weer wat aan te leren en op dit moment ligt hij toch al rustig in zijn mandje te slapen in plaats van ongedurig rond te drentelen en alles op zijn weg tegen de grond te stoten. Straks kunnen we de DA bellen voor de resultaten van zijn eerste bloedonderzoek en binnen een maand testen we nog eens, om te zien of hij de juiste dosering Phenobarbital krijgt en om eventueel meer of minder te geven. Fonzie is intussen ook al wat meer geïnteresseerd in de hond, dus dat interpreteren we maar als een goed teken...

Gepost door: Enid | 07-01-08

Enid ik duim met al mijn vingers. Niet te geloven wat een nieuws. Zeker second opion nemen. Ik weet dat het terug goed kan komen !!!! geef hem een dikke knuffel

Gepost door: viv | 07-01-08

Erkan en forum Hoi Enid, geef de moed niet op!
Ik begrijp maar al te goed wat je doormaakt.
Ben blij dat je de raad van het forum opvolgd, ze hebben hier echt veel ervaring in.
Heb zelf een boekje over epilepsie, van Fieke, daar vind je veel antwoorden in.
Als je het wil lezen geef maar een seintje.
Groetjes Linda van Nischka

Gepost door: linda | 07-01-08

Ik hoop dat Erkan snel weer de oude wordt, ook al heb ik hem nog nooit ontmoet, het lijkt of ik hem heel goed ken!

Gepost door: Marleen | 07-01-08

Wij hopen ook dat Erkan weer de oude wordt zoals we hem vroeger kende.

Gepost door: Agnes en Eric | 08-01-08

De commentaren zijn gesloten.