17-02-08

Ik weet mijn momenten te kiezen

"Erkan, jij weet je momenten toch echt wel te kiezen, hoor." Dat zei het vrouwtje vrijdagavond. De baasjes hadden al een hele dag zitten uitkijken naar hun uitstapje die avond. Ze zouden eerst naar de film gaan, één die het vrouwtje al een hele tijd wilde zien, en daarna gezellig op café met vrienden. Dé ideale afsluiter van een harde werkweek. En toen kreeg ik weer een epilepsieaanval. De baasjes sprongen recht. Het baasje haalde de valium boven en het vrouwtje hield me na de aanval voorzichtig maar kordaat tegen, aangezien ik in al mijn desoriëntatie al het salontafeltje met alles erop tegen de grond had gegooid en vervaarlijk dicht naar de tv toe zwalpte. Ik kreeg valium, daarna nog een extra pilletje en toen was het voorbij.
Het vrouwtje weigerde echter nog buiten te gaan en mij alleen te laten. Ze weten immers uit ervaring dat ik meestal zogenaamde clusteraanvallen krijg, een opeenvolging van een paar aanvallen. Ze wilde het dus niet riskeren om weg te gaan, ten eerste omdat ze direct wil kunnen ingrijpen als het weer zover is en ten tweede omdat ze toch geen moment gerust zou zijn die avond. En dus bleven de baasjes - met spijt in het hart - thuis bij mij. Maar alles bleef de rest van de avond rustig.

Zijn jullie trouwens ook zo aan het genieten van het weekend? Oké, het is ijskoud buiten, maar de stralende zon maakt veel goed. Ik weet niet wat het is met de baasjes, maar als het zonnetje schijnt, krijgen ze kuiskriebels. Zo ook gisteren. Het vrouwtje nam ons huisje onder handen en het baasjes gooide zich met water en Dettol op de frettenkooi. En ik? Ik vleide me naast Fonzie lekker op de vloer in de living, en genoot van de heerlijke warmte van het zonnetje dat door de ramen scheen... Meer moet een hond niet hebben...

14:22 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Héhé... erkan toch! Wat jij allemaal doet zodat je baasjes lekker bij jou zouden blijven eh! Maar toch heel lief van je baasjes eh, dat ze jou niet alleen lieten. En ja; het zonneke doet iedereen plezier eh! Geniet er maar van!

Gepost door: Kristel | 17-02-08

Erkan, Die epilepsieaanvallen zijn echte spelbrekers...
Donna geniet meer van lekker eten dan van de zon :-)
Groetjes van Daisy

Gepost door: Daisy | 17-02-08

't Is typisch hé dat je net op zo'n moment een aanval krijgt, ik ken mensen waarbij dat ook zo gaat. Geniet maar van de zon Erkan, als ik je zo hoor vertellen zou ik soms wel een hond willen zijn.

Gepost door: Parelmoer | 18-02-08

Erkan, je blijft er last vn hebben he. Ik hoop echt dat die aanvallen ooit weg blijven. Ja dat was een goede timing. Maar ik zou ook bij je gebleven zijn hoor. Van mij hoeft het weer niet meer te veranderen, alleen 15 graden warmer voor de rest ben ik tevreden, dikke knuffel Viv

Gepost door: Viv | 18-02-08

Pfff vervelend dat je nog zo veel last hebt van die rotaanvallen. Ons vrouwtje kent een hondje die er héél veel last van heeft gehad. Jaja gehad want ze is ondertussen een half jaar aanvalvrij. Ze zijn gewoon naar een speciale dokter geweest. Moesten jou baasjes er meer over willen weten mogen ze ons vrouwtje zeker en vast altijd mailen.
Groetjes,
Chris, Laika & Chesko

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 18-02-08

Mijn Cavalier Kwispel had enkele maanden geleden ook zo'n aanval, was efkes schrikken. Zeker lief van jouw baasjes om je niet alleen te laten. Ja ook mijn Mopshond Spike, Cavalier Kwispel en ik genieten van het zonneke, straks zullen we trouwens een flinke wandeling maken.

Gepost door: Linda | 20-02-08

De commentaren zijn gesloten.