22-02-08

Natuurkundig verantwoord experiment

Ik denk dat de baasjes een experiment aan het doen zijn, in naam van de natuurkunde. In de slaapkamer hebben ze een grote plant staan, die ze al jarenlang hebben. Al 4 verhuizingen heeft dat ding overleefd. Regelmatig verandert de plant eens van plaats: eigenlijk is het een kamerplant, maar het vrouwtje zet 'm iedere zomer buiten in de tuin, waar hij altijd de tijd van zijn leven beleeft, want telkens wanneer ze hem in de herfst weer binnenhaalt, is hij weer een aantal centimeter groter geworden en treurt hij de eerste weken dat hij binnen staat. Nu staat hij dus in de slaapkamer ongeduldig te wachten tot het weer zomer wordt. En wordt hij door Fonzie, de destructieve kater ten huize Erkan, duchig ge- en misbruikt als krabpaal. Ik denk dat de baasjes nu aan het onderzoeken zijn hoever Fonzie kan gaan voor de plant er de brui aan geeft. Het ding heeft twee stammen, waarvan de ene geen schors meer heeft door Fonzie zijn gekrab. En nu hoor ik jullie vragen: heeft dat zwarte mormel dan geen échte krabpaal of krabplank??! Jawel, verschillende zelfs. Maar hij gebruikt liever de planten, de deurspijlen en dergelijke. De zetel laat hij gelukkig ongemoeid. Regelmatig hoor ik het vrouwtje schelden tegen Fonzie en roepen dat hij van de plant moet blijven, en geloof het of niet, maar Fonzie weet maar al te goed wat mag en niet mag. Maar soms worden zijn krabneigingen hem gewoon te machtig. En soms doet hij het gewoon om het vrouwtje op de kast te jagen en om aandacht te krijgen. Meestal sprint hij er na zo'n uitbrander vrolijk vandoor en hoort het vrouwtje hem in een andere kamer alweer een ander voorwerp mishandelen. Tja, dan ben ik toch een pak braver. Vroeger heb ik wel eens een occasionele schoen van het vrouwtje geruïneerd, maar dat doe ik intussen niet meer. Ik vind dat dat niet meer past bij een volwassen hond, en bovendien laten de baasjes hun schoenen niet meer binnen tandbereik rondslingeren.
Maar goed, ik ben benieuwd hoelang de plant het nog gaat uithouden. Het ding heet trouwens Tyrone. Ja, da's zo'n gekke afwijking van mijn baasjes: ze hebben hun plant een naam gegeven. Benieuwd dus hoelang Tyrone de mishandeling van Fonzie nog gaat blijven dulden. Hopelijk lang genoeg tot hij weer van de buitenlucht en het zonnetje kan gaan genieten in de tuin...

11:28 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Groot gelijk Erkan :-) Een kat kan met haar scherpe nagels meer vernielen als een hond.
Groetjes van Daisy en een knuffel van Donna

Gepost door: Daisy | 22-02-08

O, O, hopelijk komt het goed met Tyrone. Hier in huis lijkt het alsof er een storm gewoed heeft. Sinds begin deze week heb ik twee wilde pleegpoezen in huis genomen, zowel onze Marley als onze oude kater zijn compleet over hun toeren en ik ben bij momenten ook in alle staten.

Gepost door: Parelmoer | 23-02-08

Erkan zwijg mij over een krabpaal :-((((

Gepost door: Viv | 23-02-08

Hallo Als katten buiten kunnen (in een katveilige tuin)vernielen ze binnen niks bij ons. Veel liefs, Alida
http://blog.seniorennet.be/tuinkatjes/

Gepost door: Alida | 25-02-08

De commentaren zijn gesloten.