11-04-08

De zaakwaarnemer

Ik ben Fonzie, de zwarte kater ten huize Erkan. Jullie hebben hier al heel wat over mij kunnen lezen, maar tot nu toe liet ik het schrijven en berichten over onze dagdagelijkse bezigheden liever over aan Erkan.

Zoals jullie misschien wel weten beschikken wij, dieren, over een extra zintuig. We kunnen voelen wanneer iemand bang, treurig, boos of blij is. Wij, dieren, weten direct of iemand goede of slechte bedoelingen heeft, of iemand open staat voor onze aanwezigheid of juist afkerig tegenover ons staat. En op dezelfde manier kunnen we ook communiceren met elkaar. De eerste dagen zonder Erkan waren voor mij niet gemakkelijk. Vanaf het moment dat ik hier aankwam, stond Erkan klaar voor mij. Hij ontfermde zich over mij en vanaf de eerste seconde dat ik hem zag, beschouwde ik hem in zekere zin als grote broer. Zoals jullie hebben kunnen lezen, bouwden wij tweeën hier regelmatig een feestje. Toen de baasjes zondagavond alleen thuiskwamen, wist ik dus even niet waar ik het had. Ik heb hem hele dagen lopen zoeken, zonder resultaat. Ik begreep er niks van.
Maar nu weet ik waarom. Via ons speciale dierenzintuig heb ik nog even met Erkan kunnen overleggen. Hij zei me dat hij het ginder boven goed had en dat ik me over hem geen zorgen hoefde te maken. Hij raadde me ook aan om, als ik me eenzaam voelde, de aandacht die ik van hem kreeg, bij de baasjes te gaan halen, want blijkbaar geven zij die maar al te graag. Hij gaf me ook een paar tips mee en tactieken om de aandacht van het vrouwtje te trekken. Hij zei: ga achter de bureaustoel van het vrouwtje zitten en maak geluid. Als ze niet reageert, is volhouden de boodschap, uiteindelijk zwicht ze wel, al is het maar om van dat ellendige gejank af te zijn. En daarna namen Erkan en ik afscheid, want hij heeft het nu zo druk met spelen en genieten en bovendien worden contacten tussen de dierenhemel en -wereld liefst tot een minimum beperkt.

En nu volg ik dus de raad op van mijn goede vriend. En het werkt wonderwel! Ik ga achter het vrouwtje zitten, jammer luid tot ze kijkt en loop dan naar mijn speeltje. Draait ze zich weer weg, dan begin ik opnieuw. En jawel hoor, uiteindelijk staat ze op om met mij te spelen. Ik ontdek nu ook hoe fijn het is om met de baasjes te spelen. Ik heb hier een kattenspeeltje met een belletje en een elastiek, waar ik graag op jaag als de baasjes ermee rondzwieren. En ik ben ook dol op de rolmeter die hier altijd binnen handbereik ligt.
Het vrouwtje zei me dat we maar beter goed met elkaar leren opschieten, want volgende weken zullen we op elkaars lip moeten leven. Blijkbaar gaan de baasjes ons huisje renoveren. Volgende week beginnen ze aan de keuken en daarna wordt de badkamer onder handen genomen. Dat betekent dus dat het vrouwtje en ik de eerstkomende tijd in de slaapkamer zullen moeten hokken. Dan is het natuurlijk een voordeel dat we wat met elkaar overweg kunnen.

Voorlopig zullen jullie het dus met mij moeten stellen. Erkan has left the building, maar op zijn verzoek houd ik de boel hier voorlopig draaiende. Hij vond het zonde om jullie zomaar in de steek te laten. Tot zijn opvolging verzekerd is, ben ik hier dus de zaakwaarnemer. Hopelijk krijg ik binnen een paar maanden nieuwe speelkameraadjes, en dan geef ik de toorts weer door, zodat jullie kunnen verderlezen over allerlei hondenavonturen. Maar tot dan moeten jullie het dus met mij stellen. Aan Erkan zal ik niet kunnen tippen, maar hopelijk lever ik toch aanvaardbaar blogwerk af, zodat Erkan trots kan zijn op mij... 

08:24 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Lieve Fonzie wat goed van Erkan jou die tips te geven. Maar jullie waren ook dikke maatjes he. Hij zal trost op je zijn dat je z'n blogje in leven houdt
Ik heb hier ook zo een speeltje en ben er gek van. Wens je baasjes veel succes met de verbouwing. hier staat mij dit ook nog te verwachten,
dikke knuffel van Chaplin

Gepost door: viv | 11-04-08

Wij willen je baasje toch eerst héél veel sterkte wensen met het verlies van Erkan.

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 11-04-08

Jij gaat dit prima doen Fonske !! Van dat speciale zintuig kan ik meespreken, Woody stuurt mij tussendoor nog altijd berichtjes door.. deugnieterij natuurlijk ...maare.. goede raad, is goud waard ... dus wij volgen het blindelings op !! 't moet me daar nogal een trio zijn hé ! Erkan, Woefke en Woody die zich "ongestraft" 100 % van hun "beste" kant laten zien !!!

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 11-04-08

Keisjiek, Fonzie! Draag jij dan een sjerp, als waarnemer des huizes? Ook ferm dat Erkan jou dat allemaal heeft ingefluistert...:-)

Gepost door: Lena | 11-04-08

een dikke knuffel van ons

Gepost door: viv | 13-04-08

Je volgt de tips van Erkan heel goed op hoor, Fonzie! Je bent al even straf blijkbaar als hem en op het blogje doe je het ook heel goed. Geniet van de aandacht van je baasjese en hopelijk kom je hier ook regelmatig een kattenbelletje neerpoten. Groetjes.

Gepost door: Kristel | 13-04-08

Enid ik duim dat ze zwanger is !!!!
knuf

Gepost door: viv | 14-04-08

De commentaren zijn gesloten.