17-04-08

Van korte duur...

Gisteren vertelde ik nog over het goede humeur van het vrouwtje. Hoe ze 's morgens vroeg in een rommelig en vuil huis liep te fluiten. Wel, dat gehuppel was maar van korte duur. Ik kan zelfs het precieze moment noemen waarop het zonnetje in huis achter dikke donderwolken verdween.

Aanvankelijk ging alles goed. Het vrouwtje zat in de slaapkamer, verborgen tussen stapels dozen, rustig te werken. Boven waren de aannemer en zijn helper de muren van onze keuken met veel kabaal aan het afbreken. Ik zat toen veilig verstopt in het verste hoekje onder het bed. Toen de muren verleden tijd waren, ging het vrouwtje eens kijken en ze kon niet geloven hoe groot de woonkamer annex keuken plots was, zo zonder muren. Ze straalde. De mannen gingen maar meteen verder met het uitbreken van het plafond. En toen: bam! Donderslag en dikke onweerswolken.
Het dak dat van achter het valse plafond tevoorschijn kwam, tartte iedere verbeelding. De aannemer merkte op: "dat is de reden waarom valse plafonds zijn uitgevonden". Om het met een mooie metafoor uit te drukken: het dak is zo rot als snot. De aannemer, de brave man, zei dat een keer goed op en neer springen op het dak al genoeg kon zijn om een verdieping lager neer te komen. De enige aanvaardbare oplossing, enkele nutteloze lapjes tegen het bloeden niet te na gesproken, was het hele dak eruit smijten en er een nieuw op leggen. Het vrouwtje hoorde het in Keulen en zelfs nog veel dichterbij ook donderen. Maar ze was het eens met de aannemer dat een nieuw dak inderdaad de slimste oplossing zou zijn, als ze niet binnen een jaar of 5 opnieuw wilde beginnen. 

Het voordeel van een nieuw dak is - vanzelfsprekend - een nieuw dak. Een doorlopend plafond en alle vrijheid om lichtkoepels te steken waar we maar willen.
Het nadeel is - behalve het voor de hand liggende financiële aspect - dat vrouwtjes hele planning in het honderd loopt. Wekenlang heeft ze alles tot in de puntjes zitten plannen, op elkaar afstemmen en mensen lastigvallen met ontelbare telefoontjes om toch maar te leveren wanneer zij dat wou. Nu moet ze al die mensen dus opnieuw gaan opbellen om alles uit te stellen. Ze heeft het donkerbruine vermoeden dat niet iedereen daar even gelukkig mee zal zijn... Maar het vrouwtje is als een pitbull: vasthoudend en koppig. En de mensen mogen van haar gerust op haar schelden, als ze maar krijgt wat ze wil.
De telefoonnummers liggen nu keurig klaar, agenda binnen handbereik. Klokslag 10u, wanneer alle winkels open zijn, begint het vrouwtje aan haar telefoneermarathon...

Dus lieve lezers, als jullie even mee willen duimen voor mooi weer, zodat de aannemer aan het dak kan beginnen, dan zou het vrouwtje erg dankbaar zijn. Ze stelde de aannemer voor dat ze desnoods de hele dag naast hem wilde staan met een paraplu of drie in de hand, maar dat zag die mens toch niet zitten. Het vrouwtje trouwens ook niet echt...

08:56 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

We zullen het zonnetje sturen, groetjes Vicky

Gepost door: vicky | 17-04-08

Fonzie Gelukkig hebben ze het nu bemerkt, zie dat de mooie keuken erin stond en binnen een jaartje begint het te lekken....dan is het echt erg.
Ik duim zeker voor goed weer. Hier hoorde ik mijn vrouwtje zeggen dat ook alles duurder zal worden dan de planning . Ze was ook niet heel happy
dikke knuffel van je vriendje Chaplin
Ps, vrouwtje zeht dat de planning in de bouw nooit zal kloppen,,,hier ook niet

Gepost door: viv | 17-04-08

Veel succes ermee :-) Als je met verbouwen begint weet je niet waar het stopt. Zolang er geen stielmannen bezig zijn die met hun achterste meer omverduwen dan ze langs vanvoor rechtzetten mag je van geluk spreken.
Groetjes van Daisy en een knuffel van Donna

Gepost door: Daisy | 17-04-08

Wij duimen ook voor droog weer !! En blijf je maar veilig in dat hoekje van de slaapkamer zitten, best geen risico's nemen hé ! Een platte Fonzie is het laatste wat we willen !

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 17-04-08

Onze pootjes steken alvast héél hoog in de lucht. Verstop je nu maar héél goed dat je dat dak niet op je koppeke krijgt hé. Fleem maar goed bij 't vrouwtje zodat ze haar goed humeur er nu niet bij verliest

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 17-04-08

Onze pootjes steken alvast héél hoog in de lucht. Verstop je nu maar héél goed dat je dat dak niet op je koppeke krijgt hé. Fleem maar goed bij 't vrouwtje zodat ze haar goed humeur er nu niet bij verliest

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 17-04-08

Nog een geluk dat ge dat tegen komt voor alles gedaan is,anders zou dat wel een ramp betekenen,als een mens aan zo een werken begint weet men nooit waar het eindigt hé.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 17-04-08

Pijnlijke vingers... van ze zo hard te kruisen! Ik heb de zon besteld. Vandaag was ze alvast paraat, dat zul je wel al gezien hebben hé?
Zorg dat die mannen dat daar wat goed doen, en ik duim ook voor hen dat ze kunnen doorwerken. Maar inderdaad: beter nu dat zien dan dat alles nieuw is en je ineens een lek of veel erger te verduren krijgt.
Courage!

Gepost door: Lena | 17-04-08

't Is toch wat eh... Als een mens eens aan iets begint, krijg je er altijd van die vervelende verrasingen erbij! Wij duimen mee voor goed weer, zodat jullie je dakje kunnen leggen en wij op stap kunnen! Groetjes, Kristel en Tidou.

Gepost door: Kristel | 18-04-08

Hey Fonzie Jouw baasjes kunnen dus ook het zonnetje gebruiken.
Veel succes met de werken hé.

Gepost door: Chris | 18-04-08

Fonzie en het 't vrouwtje het kunnen redden :-)

Gepost door: viv | 18-04-08

Wat een tegenslag, ik hoop dat het allemaal gauw in orde komt.
Groetjes !

Gepost door: Parelmoer | 20-04-08

Fonzie zijn de werken stil gevallen, we horen niets meer? Dikke knuf Chaplin

Gepost door: viv | 21-04-08

De commentaren zijn gesloten.