23-04-08

Gezellig in hetzelfde (kleine) schuitje

Het is hier even stil geweest de voorbije dagen. Daar is een goede reden voor. Eigenlijk zijn er een paar. In het weekend lieten de baasjes me schandalig veel alleen. Ik begin stilaan de misnoegdheid van Erkan te begrijpen: persoonlijk ben ik van mening dat ik heel wat meer aandacht verdien dan ik kreeg. Voortdurend waren de baasjes onderweg om nog allerlei dingen te kopen voor de werken hier in huis.
Aangenaam is trouwens anders: we leven momenteel in onze slaapkamer van zowat tien vierkante meter. Daar, tussen de rommel, brengen we nagenoeg negentig procent van onze dagen door. Een kat zou zowaar claustrofobie krijgen... Maar ook het vrouwtje krijgt het er soms van op haar zenuwen. Haar benen staan al vol blauwe plekken van zich overal tegen te stoten. En dan zou je denken dat we 's avonds, als de aannemer naar huis is, kunnen herademen, dat we weer wat meer ruimte krijgen. Nee hoor! Ons hele huis is één grote vuilnisbelt en de baasjes krijgen de kriebels als ze al dat bouwafval zien liggen in wat ooit - vorige week nog maar - onze keuken en gezellige woonkamer was. Dus blijven we in de slaapkamer, de enige plek in huis waar we niet bang hoeven te zijn om onze voeten respectievelijk poten op te halen en een of andere bloedvergiftiging of tetanos op te lopen.
En net toen het vrouwtje dacht dat het niet erger kon worden, wordt ze ziek. Twee dagen griep heeft ze gehad. Als een hoopje ellende strompelde ze hier rond, een poging doend om de werken in de gaten te houden, haar werk af te krijgen, en zichzelf op de been te houden. Ik hoorde ze zielig mompelen dat zelfs haar oorlelletjes pijn deden. Persoonlijk kan ik me niet inbeelden hoe dat voelt, gewoon omdat ik geen oorlelletjes heb, maar aan haar gezucht en gesteun te horen is het geen lachertje.

Gelukkig gaat het nu weer beter met haar. En ook de werken schieten goed op. Gisteren leek het of de wereld aan het vergaan was, maar blijkbaar was het de aannemer die aan ons dak was begonnen. Gisteren is de ene helft eraf gekomen en daarna weer dichtgegooid met een nieuw dak. Vandaag volgt de andere helft. De man hoopt het hele dak tegen het einde van de week af te krijgen, zodat de werken in totaal maar een week vertraging zouden oplopen en ze volgende week kunnen verdergaan met de nieuwe muren voor de keuken. We zijn benieuwd of ze daar ook daadwerkelijk in slagen.
En dan wil ik nog eindigen met een raadseltje, een vraag die het vrouwtje zichzelf stelt. Al wie thuis een kat heeft, zal het wel al meegemaakt hebben: een wasmand vol fris gewassen en gestreken wasgoed, met de kat die zich erin genesteld heeft. Het vrouwtje vroeg zich af waarom katten zich in hemelsnaam zo graag in de wasmand neervlijen. Vroeger dacht ze dat dat was omdat het wasgoed zo heerlijk zacht is. Maar onze wasmand stond gisteren op het bed, dat toch veel zachter is, maar niettemin koos ik de wasmand uit om een dutje in te doen. Ze kon het niet begrijpen, maar joeg me er toch uit... Dat wasgoed was zowat het enige in huis wat proper, keurig en ordelijk was. Dat wilde ze graag zo houden. Kwestie van zich eraan op te trekken, figuurlijk dan...

08:26 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Fonzie amaai, dat viel even erg tegen, 't vouwtje nog erbij ziek pfff. Ik zit ook niet graag alleen hoor. Wat die mensen toch hebben met al dat verbouwen. Ik begrijp dat niet. Gelukkig is het mooi weer. Kan je je inbeelden dat het pijpestelen regende....zonder dak.
Maatje een dikke knuffel Chaplin
Ps, ik ben ook gek op wasgoed en Woeffke was dat ook hihihihi

Gepost door: viv | 23-04-08

Oef ! daar ben je weer ! we dachten al half en half dat het dak toch naar beneden gedonderd was ! Waarom poezen graag in wasmanden slapen, kunnen wij je niet vertellen, wij zijn honden ! Alhoewel ... vrouwtje noemt ons de laatste tijd dikwijls haar varkens !!

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 23-04-08

Geen te moeilijke vragen aub Hallo Fonzie,
Waarom jullie katten graag in lege dozen, wasmanden (bij ons hoeft het zelf niet gestreken te zijn, ik zeg altijd pré-repassage)zitten ? Geen idee.
Of op een opengevouwen krantepapier bovenop een plaid, nog zoiets zalig. Op op een Dag Allemaal welke opgevouwen is en als je daar op zit, kan het vrouwtje niet meer verder lezen.
Maar ik vraag me dan af waarom is er dan na x-aantal dagen opeens de goesting af ? Wordt het zelfs niet meer bekeken.
Omdat jullie een beetje raar in mekaar zitten zeker. Speciale goestingskes hebben.
Hebben jullie geluk met het mooie weer. Echt een meevaller.
De groetjes vanuit Smeerebbe !
Leen, Sloeber en Poesie

Gepost door: Leen | 23-04-08

Fonzie, Ik kan me goed voorstellen hoe het voelt om met met zovelen in een klein kamertje te wonen.
Groetjes van Daisy en een knuffel van Donna

Gepost door: Daisy | 24-04-08

Ah, omdat woeffies dat ook graag doen! Hoi hoi! Waarom katten graag in pasgewassen wasgoed maffen? Honden prutsen toch ook graag in een wasmand met was?:-)

Gepost door: Lena | 24-04-08

De commentaren zijn gesloten.