25-04-08

Herademen

Vandaag kan ik eindelijk even herademen. In tegenstelling tot vorige dagen sloot het vrouwtje me vandaag niet op in de slaapkamer. Er weergalmt geen kabaal door het huis, er vliegen geen stofwalmen rond en de muren daveren even niet. De buren zullen blij zijn: vandaag liggen de werken ten huize Erkan stil. De aannemers komen pas maandag terug.

Wat is er intussen gebeurd? Het oude dak is eruit, het nieuwe ligt erop, de kader voor de lichtkoepel steekt erin en er is al een eerste dampscherm gelegd. Maandag volgt de isolatie en dergelijke en het geheel moet nog worden afgerond met de roofing. Het vrouwtje hoopt dat het niet meer gaat regenen, want eergisteren hebben zij en het baasje overal potjes moeten zetten om lekken op te vangen. Al bij al vonden ze het wel gezellig, dat ritmische getik van waterdruppels in de potjes en emmers, maar ze waren toch ook blij toen de aannemer alles kwam bijwerken. Gisteren regende het dan opnieuw, maar toen kwam er gelukkig niets meer naar beneden.

Ik kan vandaag dus weer mijn geliefde plekje voor het raam innemen. Het ziet er niet uit zoals vroeger, maar bon, ik doe daarover niet moeilijk. Zolang ik maar redelijk comfortabel voor het raam kan postvatten en de andere katten, merels en duiven in de tuinen kan gadeslaan.

Ter illustratie een paar foto's:

Ons oude dak                                 Ons ontbrekende dak               Mijn uitkijkpost (met stukje nieuw dak)

IMG_1486IMG_1501IMG_1503

08:37 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Leuk zo'n open dag, lekker binnen zonnen ! Je zit wel hoog en droog daar voor het raam hé ! Tja poezen zijn nu eenmaal betere springers dan wij hondjes. Maar mag dat wel van je vrouwtje, want als ik nog maar op de tuintafel spring, staat mijn vrouwtje daar te brullen dat dat niet mag, en dat ik een stoute hond ben en zo van die dingen ....

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 25-04-08

Wauw wat een sjiek plaatsje heb jij daar ! Zo kan je tenminste alles lekker begluren zonder dat die baasjes het zien. Zucht waren hier ook maar dakwerken. ALhoewel ik denk niet dat ik er op zou geraken :-((

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 25-04-08

Fonzie, Het lijkt op een aflevering van 'De Werf' Alleen kunnen jullie hier geen huis winnen :-)
Groetjes van Daisy en een knuffel van Donna

Gepost door: Daisy | 25-04-08

Fonzie eindelijk terug wat rust in huis. Maar geloof me het is nog niet voorbij hoor. Ik ken er alles van pffff. Geniet van je tijdelijke rust hihihi
Chap

Gepost door: viv | 26-04-08

Toch geen hoogtevrees? Hoipetoi Fonziefons! Wow, dat is inderdaad een leuk plekkie daar voor dat venster. Ben je dan niet bang om van dat plekje af te donderen? Je zit daar anders wel mooi te wezen...:-)

Gepost door: Lena | 26-04-08

Hallo, ik kom hier via Viv, via Veerle terecht en ben beginnen lezen. Wat erg voor jullie van je lieve Erkan. Mijn eerste hondje Kaja heb ik ook moeten laten inslapen in sept.2006. Ik weet hoe jullie je nu moeten voelen. Leef echt met jullie mee.
Wat jullie verbouwingen betreft kan ik me ook heel goed inleven, heb enkele jaren geleden ongeveer hetzelfde doorgesparteld.
Ik kom zeker nog bijlezen, wens jullie een fijne zondag en tot....

Gepost door: anita | 27-04-08

Even tijd? Je hebt een stokje...

Gepost door: Lena | 28-04-08

Fonzie hoe gaat het daar verder ????
knuffel van je maatje Chaplin

Gepost door: viv | 29-04-08

De commentaren zijn gesloten.