29-05-08

Onze Witte is niet meer...

Na Erkan hebben we nu ook afscheid moeten nemen van een ander lid van onze dierenfamilie. Deze morgen om iets na 7 is onze Witte gestorven. Het vrouwtje trof 'm vanmorgen stuiptrekkend in de kooi aan, in paniek riep ze het baasje erbij en ze hebben nog net zijn laatste momenten op deze wereld meegemaakt. Toen was het voorbij. Het ging al lang slecht met de Witte. Geheel onverwacht kwam het dus ook niet, maar als het moment dan toch daar is, is het toch een schok. Het vrouwtje barstte in tranen uit, het baasje moest ook even een krop in de keel wegslikken en vanavond gaan ze hem samen in de tuin begraven.

Onze Witte was één van onze twee oudste fretjes, een albino, zoals de naam al deed vermoeden. Hij en Freddie waren twee broers, de eerste frettenpupjes die de baasjes zeven jaar geleden in huis haalden. De Freddie was - en is, ondanks zijn gevorderde leeftijd, nog steeds - de losbol van de twee, onze Witte was altijd rustiger, stiller, aanhankelijker. Een echt mama's fretje, zeiden de baasjes vroeger, en stiekem ook de lieveling van het vrouwtje. Hij zat graag bij de baasjes, of lag ergens in een hoekje of holletje op een bolletje te slapen. Hij was ook de slimste van de twee. Echt een intelligent beestje: hij luisterde naar zijn naam, vond altijd wel manieren om te krijgen wat hij wilde en te geraken waar hij wilde zijn. Maar de laatste maanden werd hij mager, liep hij bijna niet meer rond, speelde hij niet meer en lag hij meestal in zijn nestje te slapen.

Twee maanden geleden waren we hier nog met negen, nu nog maar met zeven. Het kan snel gaan... Maar één ding weten de baasjes zeker: ons Witteke zullen ze nooit vergeten...

09:05 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Ach wat erg ! Zo kort op elkaar zal het zeker niet makkelijk maken voor je baasjes! Geef ze maar veel knuffeltjes !

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 29-05-08

hé sterkte ik kan er van meespreken als het zo na elkaar gebeurt, je moet tijd krijgen om het steeds te verwerken, groetjes Vicky

Gepost door: vicky | 29-05-08

Fonzie Soms gebeurd het zo snel na elkaar. Ik weet ook niet was het is. Telkens weer die pijnen van afscheid nemen. Wens het vrouwtje en het baasje veel sterkte. Witte, ga je goed aan de andere kant van de regenboog en geeft Erkan a Big Hug.
Chaplin en Viv

Gepost door: viv | 29-05-08

Hey Fonzie Hier valt de regen met bakken uit de lucht! Kelly zit al een tijdje aan de deur te wachten om te gaan wandelen ... hondjes en hun gewoonte hé ... ondertussen ligt ze op de deurmat te ronken ... het duurt te lang zeker.
Nog een fijne donderdag verder lieve Fonzie.

Gepost door: Chris | 29-05-08

Afgeven is nooit makkelijk he!Ik wens jullie veel sterkte en moed om door te gaan. Vergeet nooit dat deze dieren een geweldige thuis hebben gehad dankzij jullie!Groetjes

Gepost door: lies | 29-05-08

Fonzie, Een fret kan je vergelijken met een kat of een hond. Het is normaal dat jullie de Witte zullen missen.
Groetjes van Daisy en een dikke knuffel van Donna

Gepost door: Daisy | 29-05-08

Oh oh wat rot hè. Weer een beestje voor het hiernamaals moeten afgeven. Maar hij zal het supergoed bij jullie gehad hebben en als het niet meer gaat ..
Nu weet ik niet hoe oud zo een beeste wordt. Ik heb daar geen ervaring mee. Misschien was de leeftijd daar. En toch blijft het altijd hard en moeilijk. Daarom bij deze een welgemeende troostknuffel aan iedereen.
Groetjes,
Leen, Sloeber en Poesiepoes

Gepost door: Leen | 29-05-08

Hey, ook van mij een lieve knuffel. Veel sterkte voor jou en je baasjes.
Ga jij nu met Freddie spelen? Misschien kan je samen tunnels graven in die zandbak?
Of geef je baasjes maar lieve kopjes. Zullen ze zeker leuk vinden nu.
Troostend pootje

Gepost door: Raf, hondje van Ilse | 29-05-08

Dit moet wel heel veel pijn doen voor jullie baasjes. Eerst Erkan en dan die kleine witte. Wees maar extra lief voor hen en geef hen maar een dikke knuffel. Ons vrouwtje zegt dat we hier "heel veel sterkte" tegen jullie baasjes moeten zeggen.

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 29-05-08

Veel sterkte,het doet altijd enorm veel pijn als je een dierbaar iemand verliest

Gepost door: mireille | 29-05-08

Vind het zo erg voor jullie... Alweer een hoop verdriet die jullie moeten verwerken. Je moet maar denken dat Erkan nu hierboven een maatje heeft, de Witte. Samen zullen ze waken over jullie huisje! Sterkte!

Gepost door: Kristel | 30-05-08

Oei ... minder goed nieuws! Spijtig dat jullie moesten afscheid nemen van de Witte, hopelijk heeft het diertje niet teveel pijn gehad.
Bloggroeten en dikke knuffel van ons allemaal.

Gepost door: Chris | 30-05-08

De commentaren zijn gesloten.