02-06-08

Jengelen

Kennen jullie het werkwoord jengelen? Of neuten, zoals het vrouwtje zegt? Dat is wat ik volgens haar aan het doen ben. Kun je het me kwalijk nemen? Het is warm, ik verveel mee en het vrouwtje vindt andere dingen veel belangrijker dan mij. Ik maak haar dus duidelijk hoe ik me voel: lamlendig

IMG_1563
Ik ben zin in niets. Alle ramen staan hier open en toch wordt het niet frisser. Ik wil spelen en als het vrouwtje dan toegeeft aan mijn gejengel of geneut, dan merk ik dat het eigenlijk te warm is om achter een stom speeltje aan te lopen. Ik heb echt last met mezelf, met the unbearable lightness of being.

Met het vrouwtje is het trouwens al niet veel beter gesteld. Zij sleept zich ook van hier naar daar. Daarstraks wilde ze wat actief zijn, omdat ze dacht dat ze haar motor op die manier wel op gang zou krijgen. Ze begon aan het schoonmaken van de lamelletjes voor de ramen. Jullie moeten weten dat wij in plaats van gordijnen zulke vertikale latjes hebben, die je met behulp van een stokje kunt draaien en met een koordje kunt ophalen. Dat koordje is trouwens een te gek speeltje! Als ik de andere poezen in blogland een tip mag geven: ga in die koordjes hangen, pret en ambiance in huis verzekerd! De honden onder jullie mogen dat natuurlijk ook proberen, maar ik weet niet wat daarvan het resultaat zal zijn. Erkan heeft het nooit uitgeprobeerd. Mijn baasjes waren mijn geklooi met die dingen echter al snel grondig zat en hebben de koordjes hoog genoeg opgebonden, zodat ik er niet meer bij kon. Maar goed, die lamellen dus. Die zijn tijdens onze werken zo afgrijselijk, onaanzienlijk en waanzinnig vuil geworden, dat het vrouwtje ze daarstraks in een opstoot van kostbare energie besloot schoon te maken. Al snel merkte ze dat dit niet echt een aangenaam werkje was. Ten eerste zijn er wel twintigduizend driehonderd latjes (of zo leek het toch) die een voor een moesten afgeveegd worden. Ten twee hangen die dingen nooit stil (interessante entertainmentkansen voor mij). Ten derde kon ze er ook niet té veel kracht op zetten, want anders zouden die prutserige koordjes kapot gaan. En ten vierde was voornoemde opstoot van energie en goede intenties maar van korte duur, zo bleek. Na tien keurig gekuiste latjes (en dus nog twintigduizend tweehonderd negentig vuile latjes te gaan) had ze er al meer dan genoeg van, maar omdat ze nu eenmaal begonnen was, heeft ze de rest van de dingen onder luid gezucht, gevloek en gekreun toch maar verder afgewerkt. Na het laatste latje plofte ze in de zetel neer en besloot de rest van de dag niet meer te bewegen.

Intussen zijn wij hier stiekem aan het hopen dat het eens stevig onweert, hoewel zowel het vrouwtje als ik niet dol zijn op donder en bliksem, maar misschien wordt het zo weer wat luchtiger en kunnen we weer naar behoren functioneren...

16:59 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Je hoopt dat het stevig onweerd, Fonziefons? Hmm, je smeekbede is gelijk verhoord vanavond, een heerlijk weertje!:-)

Gepost door: Lena | 02-06-08

Hier is het ook een beetje afgekoelt na een pittig onweer

Gepost door: mireille | 02-06-08

Pfff zo leuk is dat hevig onweer hier écht niet hoor. Integendeel zelfs want nu kunnen wij wel niet gaan wandelen :-(

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 02-06-08

Fonzie ik had er ook last van. Mijn vrouwtje minder want die was tot 3 uur de hele tijd buiten aan het werken, druppeltjes vielen wel van haar voorhoofd zag ik. Wij hebben geen lamellen maar vrouwtje vroeger wel. Die deed ze af en legde ze op het terras , sopte ze in met een zeep en met de tuinslag spoelde ze die dingen af. Dat ging goed. Ze werd gek als ze het stukje per stukje moets doen.
Nog een dikke knuf uit een donderd en bliksemend Oelegem

Gepost door: viv | 02-06-08

Fonzieke, Dank zij jou is het hier ferm beginnen donderen..bedankt hoor ! Liefs, prulleke.

Gepost door: nicole | 02-06-08

Tja gisteren was het vreselijk warm nu ist gelukkig wat afgekoeld, ik hou ook niet echt van onweer maar achteraf ruikt alles wel fris en hebben de plantjes weer water, groetjes

Gepost door: vicky | 03-06-08

Ocharme Ik heb met je te doen Fonzie. Heb je al gezien dat er achter dat scherm en onder die tafel kabeltjes liggen. Toch interessant om naar te springen en eens aan te trekken. Het is maar een tip hè. Dat onweer dat hebben we gehad. Je gebedje is verhoord.
PS Je volume lijkt een beetje op die van Garfield, je weet wel. Ik schrijf wel "lijkt"
Hou je goed !
Poesie, Leen en Sloeber uit Smeerebbe

Gepost door: Leen | 03-06-08

Zou het kunnen da je onrustig was omdat je da onweer hebt gevoeld? Anders moet je je vrouwtje misschien om een grotere krabpaal vragen of misschien zelfs een tweede katje. Sinds vrouwtje Jim erbij heeft, is Clint ook veel rustiger geworden. En als hij onrustig is, kan hij met Jim spelen en heeft vrouwtje een beetje rust. Allé als ik niet in de buurt ben toch, en da gebeurd (spijtig genoeg voor haar) niet veel. héhéhé
Ge kunt trouwens op mijne blog zien dan ik goed met onze Jim overweg kan. Ik ga er zelfs opliggen. Deed Erkan da ook bij jou?
Als ge uw nog eens verveeld, kan je altijd nog als een razende door het huis crossen. Lukt bij ons ook. Aandacht gegarandeerd.
En da spelleke met die folie doet onze Clint ook. Alleen hij brengt het propje wel terug. Zeg da maar best niet aan je vrouwtje of jij moet da ook doen. ;)
Groetje

Gepost door: Raf, hondje van Ilse | 03-06-08

De commentaren zijn gesloten.