04-06-08

Entertainment tonight (en today)

Ik zou de gelegenheid even te baat willen nemen om jullie allemaal te bedanken voor de ideetjes die jullie me aan de hand deden om verveling tegen te gaan. Voor de duidelijkheid zal ik ze hier nog even opsommen en voorzien van opmerkingen:

- Raf stelde voor dat het vrouwtje een grotere krabpaal moest kopen. Daar kan ik me helemaal in vinden. Mijn vorige exemplaar staat momenteel nat te worden in de tuin en doet dienst als buitenverblijf voor onze - inmiddels nog maar - vier fretten. Het ding is naar buiten verhuisd toen ze hier onze living aan het renoveren waren en is nooit meer terug naar binnen gekomen. Een beetje jammer, maar toch ook niet helemaal onbegrijpelijk, aangezien in het verleden zowel Erkan in zijn jonge tijd, als ik en de fretten het arme ding al van alle kanten hebben geattaqueerd. Het vrouwtje heeft hier in afwachting van een nieuwe installatie wel een krabplank gehangen, maar die fungeert om eerlijk te zijn enkel als decoratie. Ik gebruik veel liever de nieuwe, rieten linnenmand die de baasjes het voorbije weekend aanschaften en voorlopig in de keuken plaatsten, aangezien onze badkamer nog steeds een bouwwerf is.
Nog steeds diezelfde Raf opperde ook dat mijn baasjes een nieuw poesje in huis moeten halen om mij gezelschap te houden. Volledig mee eens! In principe is het vrouwtje daar ook wel voor te vinden. Zij zou ons hele huisje volproppen met beestjes, en stiekem hoopt ze dat ze ergens een klein, zielig, achtergelaten en eenzaam vondelingetje aantreft dat ze kan adopteren en omringen met haar dierenliefde. Gisteren merkte het baasje vanuit het raam een vogel met gebroken vleugel op straat op, en het vrouwtje wilde al meteen naar buiten hollen om het zielige schepsel te redden van een gewisse dood, maar dan wint haar verstand het weer van haar peperkoeken hartje. Binnenkort komt hier al een klein hondje bij en dat is al meer dan genoeg werk. Op dit nieuwe-katje-voorstel schudde het vrouwtje dus vastberaden het hoofd.
Raf is blijkbaar een heel inventief beestje, want zijn voorstellen zijn nog steeds niet uitgeput. Hij stelde ook voor om als een razende door het huis te crossen. Beste Raf, dat doe ik maar al te vaak, ik vind dat ook helemaal te gek! Soms ga ik zelfs helemaal uit de bocht en regelmatig loop ik zelfs een stukje de muren op, omdat ik niet meer tijdig kan remmen. Dat balletje terugbrengen doe ik echter niet. Ten eerste omdat ik mijn vrouwtje ook wat beweging wil gunnen en ten tweede omdat dat balletje alweer ergens verdwenen is.

- Poesie, Sloeber en Leen dan weer stelden voor om met de snoeren van de computer te spelen. Dat heb ik vroeger een keer geprobeerd en ik kreeg daarop zo'n uitbrander van het vrouwtje, dat ik die draden sindsdien maar wijselijk links laat liggen. En aan Leen wil ik ook nog even zeggen dat ik helemààl niet op Garfield lijk! Dat is gezichtsbedrog! En zeggen dat zwart afslankt... Nee, echt, ik ben niet echt dik. Mijn baasjes zorgen ervoor dat ik redelijk wat beweging krijg en bovendien geven ze me light eten, zodat ik niet op een pompon op poten begin te lijken.

Zo, dat was het weer zo'n beetje voor vandaag. Het is gelukkig al een stuk koeler geworden. Volgens het vrouwtje mag wel het zonnetje terugkomen. Het is ook nooit goed...

09:10 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Fonzie haha, goede tips. "t Vrouwtje zal met sommige heel blij zijn.
Jullie hebben je tuintje omgebouwd naar een stort hoor ik. Zie dat het stort weg is voor jullie huis klaar is of het vrouwtje moet met alles door de living of kan ze via de tuin weg....mijn vrouwtje is dat ooit een keertje vergeten, slim he van haar pfff. Hier mag de zon ook terug komen, alleen waar gaat je vrouwtje zitten ????? Tussen het puin ? Mijn vrouwtje houdt haar hart vast. In oktober beginnen ze binnen alles uit te breken, alleen de badkamer blijft behouden. Ik moet er niet aandenken. Het zal wel een gevloek worden...maar dat ken jij ondertussen ook wel, denk ik, knuf van je maatje Chaplin

Gepost door: viv | 04-06-08

Fonzie re-reactie
je vrouwtje begrijpt mijn vrouwtje heel goed en dat is wederzijds. Ik ben gaan kijken oei.....toen ging het verkeerd.

knuf Chap

Gepost door: viv | 04-06-08

Kijk, kijk, een paar prima ideetjes daar ! Voor een avontuurlijke krabpaal is het nu het moment. Kunnen ze de woonkamer zo verbouwen dat er voldoende plaats is voor deze oversized pracht-krabpaal.

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 04-06-08

Nen bol wol! Om achteraan te sjeezen! Je moet er wel op staan om mee de kleur en de dikte van de wol te gaan kiezen. Je vrouwtje overtuigen om ne verse krabpaal te kopen. Maar spreek er haar van wanneer al die werken achter de rug zijn, het lijkt me beter...:-)

Gepost door: Lena | 04-06-08

Weet met zo'n weer ook niet waar ik moet gaan liggen of wat ik moet doen. Heb het gewoonlijk op ons Kyr gemunt, lekker opjagen en dan verstoppertje spelen in de garage, leuk hoor, moet je ook eens proberen wanneer het nieuwe hondje er is.
Groetjes en nu ga ik op de TV pitten, 't zijn de kampioenen en dan kan ik leuk met mijn staart voor dat beeld bengelen, Baasje wordt daar 'orendoel' van en 't vrouwke moet me dan altijd pakken en dan kan ik heerlijk op haar schoot gaan liggen spinnen. Doei........

Gepost door: Sasha de Poes en Kyra den Beagle | 04-06-08

Aller, allerliefste Fonzie 1000x onze excuses. We hebben ons brilletje opgezet en inderdaad je lijkt niet op Garfield. Garfield is ros en jij bent zwart.
Véééle dikke, pardon is niet het goede woord, lieve knuffels,
Poesie, Sloeber en Leen
PS Nog een fijn spelletje, je wegstoppen in een doos of achter de deur en als de baasjes dan voorbij komen naar hun benen grabbelen. Dan moet je ze eens zien springen ! Moet je binnenkort ook eens uitproberen met het nieuwe hondje. Succes verzekerd !
Zoete dromen voor strakjes.

Gepost door: Leen | 04-06-08

Mercikes voor al die reclame. En da complimentje. Ik ben inderdaad een inventief beestje maar ik moet toch zeggen da ik veel van de twee katten hier leer zene. Die hebben mij ook een beetje ingefluisterd wat ik moest zeggen. Maar thanks anyway. Misschien nog één dingske om vrouwtje's aandacht te trekken. Wat dacht je van praten. Niet zomaar miauwen en klagen maar echt miauwen als vrouwtje of baasje iets zeggen. Ik merk hier da Clint en Jim meer aandacht krijgen als ze op de juiste momenten hun klep openzetten. Vrouwtje vindt da dan zo aandoenlijk alsof ze echt iets zeggen of antwoorden. Succes gegarandeerd. En anders zal het wachten worden op de nieuwe zeker?
Een fier pootje

Gepost door: Raf, hondje van Ilse | 04-06-08

De commentaren zijn gesloten.