10-06-08

In sneltreinvaart (stop aub!)

Na de vreugde van zondag om ons nieuwe hondje, waren het gisteren weer traantjes die ik bij de baasjes zag. Toen ze terug thuiskwamen van een terrasje en nog even bij de fretjes gingen kijken, troffen ze Freddie dood aan in de tuin. Het beestje zag eruit alsof hij rustig op het gras had liggen genieten van het zonnetje en nooit meer wakker is geworden. Het was voor de baasjes compleet onverwachts. Ondanks zijn 7,5 jaren was onze Freddie nog steeds een opgewekt, speels, altijd vrolijk diertje. Al een paar jaar was hij stekeblind, maar dat weerhield hem er niet van om vrolijk door de tuin te hotsen, regelmatig tegen een muurtje of een struikje op te botsen, even verbaasd te blijven staan om vervolgens huppelend zijn weg door de tuin in een andere richting verder te zetten, tot het volgende obstakel.
De baasjes denken dat hij zijn broertje, de Witte, te hard miste. De Witte was de rustigste van de hoop, maar wel stiekem de leider van de troep. Nu de Witte er niet meer is, denken de baasjes dat het voor Freddie ook niet meer hoefde. De enige troost die de baasjes hebben, is dat Freddie rustig is ingeslapen, in tegenstelling tot de doodstrijd van de Witte. De baasjes vrezen dat er in de toekomst nu nog meer fretjes zullen volgen. Ina, het enige vrouwtje, was immers twee handen op één buik met de Witte.

Het gaat hier wel in sneltreinvaart. Op een dikke twee maanden tijd zijn we al met drie huisdieren minder. Eerst het grote Erkan-drama. Daarna het Witte-verdriet, gevolgd door de Freddie-schok. Voor de baasjes mag die trein nu halt houden om weer wat passagiers op te laden (Hector), zonder er te laten afstappen.

07:44 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Oei het mag gaan stoppen nu hoor, we willen alleen nog maar goed nieuws horen hier, sterkte

Gepost door: vicky | 10-06-08

Fonzie Wat erg toch. Zo snel al die lieverds achter elkaar overleden. Ik heb dat nog gehoord dat fretjes uit verdriet sterven als hun maatje dood gaat. Freddie jongen ga je goed aan de andere kant van de regenboog. En veel sterkte voor de baasjes en hopelijk is het nu voor een lange tijd
rustig bij jullie.
Dikke knuf van ons.
Chaplin

Gepost door: viv | 10-06-08

Ik vind het heel erg voor je baasjes. Wij wensen hun veel sterkte en zoals je zegt dan het nu mag stoppen. Maar ja,wat doe je eraan??
Er vooral aan blijven denken dat Hector in aantocht is misschien? Maar wat je zegt van de andere fretten is een mogelijkheid denk ik.
Een troostend pootje aan jullie allemaal.

Gepost door: Raf, hondje van Ilse | 10-06-08

Fonzie zo drie van je lievelingsdieren kwijt geraken in een goede twee maand is wel wat veel,om te verwerken hé,het is nog goed dat jullie kunnen uitkijken op de komst van Hector.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 10-06-08

Het stopt echt niet he..niet te geloven.. hopelijk is er in de toekomst alleen nog goed nieuws!Veel sterkte!

Gepost door: lies | 10-06-08

Sterkte Het is potverdorie niet gemakkelijk hè om een beestje te laten gaan. Of het nu een kip, konijn, fretje of wat dan ook is. Bij mij zijn er ook altijd waterlanders mee gemoeid gewoon omdat je een band hebt met dat beestje en er alles voor doet en voor over hebt. Dus bij deze sterkte en denk aan de mooie momenten. Die nemen ze jullie niet meer af. Fonzie, kruip maar lekker bij het vrouwtje om haar te troosten en geef haar maar veel "kopjes". Ze kan het gebruiken.
Van hier ook een welgemeende knuffel.
Poesie, Sloeber en Leen

Gepost door: Leen | 10-06-08

Fonzie, Mensen met huisdieren hebben de hemel op aarde, maar ieder van ons moet ooit zijn geliefd huisdier afstaan. Dat is de trieste kant van dierenliefde...
Groetjes Daisy

Gepost door: Daisy | 10-06-08

Goh... Niet te geloven bijna... Al drie goeie levensmaatjes minder in zo'n korte tijd... Ik vind het enorm erg voor jullie en leef zelfs met jullie mee, het moet zo erg zijn. Het ene verdriet is nog niet weg en de volgende is er al. Ik hoop echt dat het nu beter mag gaan en dat Hector er snel bij jullie mag komen wonen. Groetjes en sterkte!

Gepost door: Kristel | 11-06-08

In je nopjes ? En Fonzie, in je nopjes vandaag ? Het is vrijdag de 13e hè en gezien je kleurtje...
Groetjes van
Poesie,
Leen en Sloeber

Gepost door: Leen | 13-06-08

De commentaren zijn gesloten.