14-07-08

Territoriumdrang, foei en melksnorren

Ik kreeg daarstraks de schrik van mijn leven. Ik dacht dat Fonzie mijn vriendje was, maar blijkbaar is onze vriendschap niet onvoorwaardelijk. Ik wilde met zijn speeltje spelen. Dat heeft zo'n leuke kleurtjes en er hangen zelfs twee klingelende belletjes aan! Ja, ik weet wel dat ik een mand vol speelgoed heb, soms kan ik er zelf nauwelijks bij, maar dat speelgoed van Fonzie was al een hele voormiddag naar mij aan het lonken.
Nu was het vrouwtje net met Fonzie en zijn speeltje aan het spelen. Ik dacht: laat ik vrolijk meedoen! Plots klonk er uit Fonzies richting een diep gegrom en geblaas. Ik wist niet waar ik het had en het vrouwtje verdedigde mij niet eens. Ze deed een stap opzij en liet ons het zelf uitvechten. Zij beperkte zich tot toekijken van aan de zijlijn. Ik probeerde het nog een paar keer, maar Fonzie bleef ineengedoken blazend naar mij loeren, dus uiteindelijk heb ik het maar opgegeven en ben ik met mijn eigen speelgoed gaan spelen.
Verder wil ik jullie ook even informeren over mijn leerproces. Eén woordje ken ik al héél goed, omdat ik het al twaalfhonderd keer heb gehoord: "Foei!". Niet dat ik me erdoor laat weerhouden om door de stapel oud papier te razen, aan het vrouwtje haar handtas te trekken of mijn pootjes tegen de rand van de zetel te zetten, maar ik weet intussen wel dat het vrouwtje dat niet leuk vindt. Da's toch ook al iets, nietwaar? "Mand!" ken ik ook al. Het vrouwtje moet me wel begeleiden, maar onderweg naar mijn mand begint het me dan te dagen wat daar vorige keer mee bedoeld werd, en aangezien het vrouwtje altijd zo hyperenthousiast is als ik iets goed doe, storm ik steevast naar mijn mandje en spring er met een duik in. Dan krijg ik altijd een stevige knuffel.
Vanmorgen zijn we trouwens weer even gaan fietsen. We reden naar de ouders van het vrouwtje, een paar straten verderop, waar ik mocht kennismaken met Yitze, de hond des huizes, die blijkbaar Erkan zijn mentor was, en van op een afstandje heb ik ook kippen gezien. Wat een bizarre beesten zijn dat, zeg! En lawaai dat die ene kip maakte! Het vrouwtje legde uit dat ze net een ei had gelegd, maar ik weet niet wat een ei is...
Ik krijg hier ook altijd lekker eten. Korreltjes met platte kaas. Volgens het vrouwtje is dat goed voor mijn beenderen. Mij zal dat eerlijk gezegd worst wezen, ik vind het gewoon lekker en stort me dan ook altijd vol overgave op mijn bakje. Het resultaat zien jullie hieronder. Het vrouwtje zei dat ik een melksnorretje had, maar dat is niet waar. Het is een plattekaassnor!

IMG_1705
Liefs, Hector.

18:08 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Oeh! Hihi, "en de melkman werd zijn vriend..." Aakie, Enid, waarom geeft gij Hector korreltjes met plattekaas? At Hector dat tevoren ook al? Dan is 't misschien te verstaan, maar anders... Brrr... Hoewel ik plattekaas natuurlijk wel apprecieer...:-)

Gepost door: Lena | 14-07-08

Melksnorretje, plattekaassnorretje .. 't maakt niet uit ! Was het lekker ?? Jaaaah ! en dat telt !!

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 14-07-08

Maar jongen toch Je moet de Fonzie wat tijd geven en proberen van zijn speeltjes af te blijven. Toen ik hier in huis kwam bij twee poezen moesten ze van mij ook niks hebben. En dat is voor de helft toch al veranderd. En 'Niet' en 'Mand' zijn ook de eerste woordjes die ik leerde. En dat vrouwtje niet ingrijpt is om je te beschermen. Anders zou Fonzie je kwaad kunnen doen als vrouwtje er niet bij is.
Maar je hebt toch lekker gegeten zie ik. Schattige foto trouwens. Puppy's hé! (vrouwtje zucht)
Pootje

Gepost door: Raf, hondje van Ilse | 14-07-08

Dag hector! Welkom in blogland! Je doet dat al uitstekend goed hoor! En je bent echt een schattig hondje seg! Zo lief! En erg grappig met die platte kaas op je snoetje... Wees toch een beetje voorzichtig met Fonzie, 't is voor hem ook allemaal nieuw eh! Maar dat komt best in orde! Pootje, Tidou, je één van je blogvriendje.

Gepost door: Tidou | 15-07-08

Fonzie & Hector Poesjes en hondjes zijn niet altijd de beste maatjes hé, ge moet Fonzie nog wat geduld geven tot hij jou beter leert kennen.En met je melksnoetje zie je er wel schattig uit hoor.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 15-07-08

ach dat komt wel in orde. Maar zo te zien heb jij lekker gesnoept. Ja, dat foei kennen wij hier ook. Amaaaiiiiii

Gepost door: viv | 15-07-08

De commentaren zijn gesloten.